В Ефіопії бойовики напали на село і вбили 30 місцевих мешканців
В Ефіопії бойовики напали на село і вбили 30 місцевих мешканців

В Ефіопії бойовики напали на село і вбили 30 місцевих мешканців

В Ефіопії бойовики вбили 30 мирних мешканців під час нападу на село в західному регіоні Оромія. 

Про це пише Reuters з посиланням на свідків. 

50-річний фермер Воссен Андаеге заявив, що його сусіди були вбиті під час атаки у вівторок ввечері в зоні Західна Воллега в Оромії. Він визначив жертв етнічними амхарами - ефіосемітським народом. 

"Ми забрали тіла за допомогою машини і поховали 30 людей", - сказав Воссен по телефону. За його словами, він та його сім'я почули постріли та втекли до сусіднього урядового офісу, щоб дочекатися захисту від федеральних військ.

Свідки заявили, що останній спалах етнічного насильства став новим викликом для федерального уряду. Ефіопія, друга за чисельністю країна Африки, намагається контролювати кілька точок спалаху, де етнічне суперництво за землю, владу та ресурси розгорілося напередодні національних виборів, призначених на червень.

Влада звинувачує в нападі групу розкольників від Фронту звільнення оромо – опозиційної партії. Оромо становлять найбільшу групу серед населення Ефіопії, а амхарці – другу за чисельністю. 

Криза триває і в регіоні Тіґре, де етнічні групи також зазнають гоніння. Опозиційні партії Ефіопії свідчать, що з листопада унаслідок бойових дій між ефіопськими військами і Народним фронтом визволення Тіґраю загинули понад 50 тисяч людей. 

Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
loader
loader