У Полтаві підприємці протестують проти закриття речових ринків на карантин
У Полтаві підприємці протестують проти закриття речових ринків на карантин

У Полтаві підприємці протестують проти закриття речових ринків на карантин

Нам мітинг вийшли близько 100 працівників ринків / фото zmist.pl.ua

Сьогодні біля будівлі Полтавської облдержадміністрації близько 100 підприємців вийшли на мітинг через посилення карантинних обмежень з 3 квітня, згідно з якими запроваджується заборона на роботу непродовольчих ринків.

Як заявив журналістам перший заступник голови споживчого кооперативу «Народна кооперація Полтавщина» Олександр Лещенко, підприємці зазначають, що Полтава офіційно не належить до «червоної» зони карантину.

«Головна вимога – щоб нам пояснили, якими критеріями керувались, приймаючи рішення про закриття ринків. Чи є якісь цифри, що дані території є місцями розповсюдження COVID-19, і якщо їх закрити, то ситуація нормалізується. Підприємці хочуть працювати. Нехай будуть посилені протиепідеміологічні заходи, контроль за їх дотриманням, нехай люди працюють і сплачують податки», – зазначив Лещенко.

Підприємці виступають проти обмежень "червоної" зони / фото zmist.pl.ua

Він додав, що підприємці Полтави не отримають матеріальної допомоги від уряду, адже громада офіційно не перебуває у «червоній» зоні карантину.

Свої вимоги протестувальники передали керівництву Полтавської ОДА.

фото zmist.pl.ua

Карантинні обмеження на Полтавщині: що відомо

  • 30 березня обласна комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення з 3 до 17 квітня посилити карантинні обмеження на території Полтавської, Горішньоплавнівської, Миргородської, Лубенської та Гадяцької міських територіальних громад.
  • Зокрема, на вказаних територіях буде заборонена робота барів, ресторанів, кафе, крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та на винос.

  • Також будуть закриті торговельно-розважальні центри, непродовольчі ринки, заклади культури, заборонено проведення всіх масових заходів.

  • За даними МОЗ, Полтавська область перебуває у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олег Булашев

Теги по теме
Новости Украины Протест
Источник материала
Поделиться сюжетом