Сьомого учасника протестів на Банковій взяли під домашній арешт
Сьомого учасника протестів на Банковій взяли під домашній арешт

Сьомого учасника протестів на Банковій взяли під домашній арешт

Суддя Печерського райсуду Києва Христина Константінова відправив під цілодобовий домашній арешт Олексія Білковського – сьомого підозрюваного в хуліганстві під Офісом президента. Про це інформує "Ґрати".

Нагадаємо, 20 березня на Банковій відбулася акція на підтримку Сергія Стеренка. Учасники, зокрема, закидали будівлю фаєрами, підпалили табличку "Президент України" та розбили скло у дверях. Нині правоохоронці встановлюють винних.

За даними слідчих, саме Олексій Білковський підпалив двері Офісу президента, а також написав образливі слова на фасаді, ставив під загрозу життя та здоров'я оточення та завдав матеріальної шкоди державному майну.

Адвокати підозрюваного оскаржуватимуть рішення суду. Кажуть, що підозра необґрунтована, доказова база створена штучно, а сам мітингувальник не має наміру переховуватися від слідства.

Сам Білковський заявив у суді, що відвідував акцію, але мирно – не вчиняв жодних дій, які йому інкримінує слідство.

"Так, я був на акції. Але те, що мені інкримінує слідство, – це так просто пальцем тикнули та сказали, що я вчиняв якісь неправомірні дії. Я не маю відношення ані до надписів на стіні, ані до підпалу дверей", – заявив підозрюваний.

Источник материала
loader
loader