Російський комік зібрався на гастролі в Україну після відвідин окупованого Криму. Прикордонники готові його «зустріти»
Російський комік зібрався на гастролі в Україну після відвідин окупованого Криму. Прикордонники готові його «зустріти»

Російський комік зібрався на гастролі в Україну після відвідин окупованого Криму. Прикордонники готові його «зустріти»

ДПСУ отримала інформацію щодо незаконних відвідин окупованого Криму російським коміком Іваном Абрамовим, який зібрався на гастролі у вільну Україну, тож готові «зустріти» цього громадянина РФ належним чином. Про це у коментарі Українській правді повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«Всі порушники, які незаконно відвідують окуповані території, будуть притягуватися до відповідальності. Роботу щодо їх встановлення Державна прикордонна служба разом з іншими органами веде постійно. Ми вдячні всім, хто допомагає викривати таких осіб. Інформацію від представництва президента щодо даного громадянина ми отримали, наведені факти ми врахуємо під час заходів прикордонного контролю, коли ця особа спробує перетнути державний кордон України на в’їзд», – зазначив Демченко.

Демченко підтвердив, що в ДПСУ вже є певна інформація щодо можливого порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію Іваном Абрамовим, однак пояснив, що розкривати дані, які є у прикордонників, не може.

Раніше представництво президента в Криму і Севастополі звернулося до Державної прикордонної служби і СБУ щодо російського комедійного артиста Івана Абрамова, який відвідував окупований Крим в обхід українського законодавства і зібрався на гастролі на територію вільної України. Протягом травня Абрамов планує гастролі в Києві, Одесі, Харкові та Дніпрі.

У березні 2021 року Україна порушила кримінальну справу проти 23 російських артистів, які незаконно відвідували тимчасово окупований Крим у 2018 році та виступали на відкритті Керченського мосту.

У лютому 2021 року Україна на три роки заборонили в'їзд російському актору Артему Черненку. Зокрема, актор у червні 2017 року незаконно відвідував тимчасово окупований Крим.

Раніше до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці України, потрапили двоє акторів з російського фільму про окупацію Криму.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року. 26 лютого 2021 року Україна відзначила день Кримського спротиву російській окупації.

У 2015 році Міністерство культури ініціювало створення «білого списку» діячів культури Росії, які підтримали територіальну цілісність України.

Скріншот відео

Теги по теме
Украина Россия Новости Крым Госпогранслужба пограничники Инфопространство аннексия Крыма
Источник материала
Поделиться сюжетом