20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Закриття кавових точок та поїздки за спецперепустками: у Чернігові посилюють карантин
Закриття кавових точок та поїздки за спецперепустками: у Чернігові посилюють карантин

Закриття кавових точок та поїздки за спецперепустками: у Чернігові посилюють карантин

У вихідні транспорт працюватиме тільки у ранкові та вечірні години / фото УНІАН, Сергій Чузавков

У Чернігові з 5 квітня посилять карантинні обмеження через зростання кількості хворих на коронавірус і збільшення госпіталізацій.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Чернігівської міської ради, відповідне рішення схвалено сьогодні під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Згідно з рішенням комісії, з 5 квітня заборонено відвідування закладів освіти, окрім дитячих садків; позашкільних закладів (гуртків); відвідування цвинтаря у вихідні дні; роботу точок видачі кави та роботу ресторанів «навинос»; проведення культурних і спортивних заходів; роботу кінотеатрів.

Зазначається, що транспорт у місті працюватиме за спецперепустками (видані торік під час локдауну будуть дійсними).

У вихідні Чернігівське тролейбусне управління працюватиме тільки із 6:00 до 10:00 та із 16:00 до 20:00. Приватні перевізники мають право самостійно визначати графік своєї роботи.

Як пояснили у прес-службі, посилення карантинних обмежень – вимушений захід, оскільки зараз у лікарнях міста перебуває понад 320 пацієнтів з коронавірусом, і якщо їхня кількість продовжить зростати, то повноцінне функціонування медичної системи постане під питанням через надзвичайно високе навантаження на медиків, чого не можна допустити.

Транспорт у місті працюватиме за спецперепустками (до речі, видані торік під час локдауну будуть дійсними). У вихідні Чернігівське тролейбусне управління працюватиме тільки із 6:00 до 10:00 та із 16:00 до 20:00. Приватні перевізники мають право самостійно визначати графік своєї роботи.

За словами міського голови Владислава Атрошенка, якщо кількість хворих у лікарнях досягне 360-370 осіб, то у Чернігові буде припинено роботу всіх видів бізнесу, а також дитсадків, продовольчих ринків, якщо буде 380 – зачиниться все, крім об'єктів критично важливої інфраструктури.

«Заборона роботи точок харчування «навинос», у тому числі з продажу кави, зумовлена тим, що поблизу них однаково виникають скупчення людей і жодні пояснення не діють», - зауважили у прес-службі міської ради.

Як відомо, Чернігівська область з 29 березня перебуває у «червоній» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Вас також можуть зацікавити новини 

  • Степанов розповів, чи введуть комендантську годину в Україні
  • На час локдауну всі парковки в Києві зроблять безкоштовними
  • Карантином навалу штамів коронавірусу в Україні не стримати - Радуцький
  • Імовірність локдауну зростає: Україна стала третьою за смертністю від коронавірусу серед країн Європи

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Ірина Синельник

Теги по теме
Новости Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны