У Маріупольському зоопарку ведмедиця народила одразу трьох ведмежат: подробиці
У Маріупольському зоопарку ведмедиця народила одразу трьох ведмежат: подробиці

У Маріупольському зоопарку ведмедиця народила одразу трьох ведмежат: подробиці

Поповнення в Маріупольському зоопарку. Одразу трьох ведмежат народила місцева матуся-героїня ведмедиця Настя. Це її перше велике потомство. До цього вона приводила лише по одному ведмедику. Як назвали нових мешканців звіринцю та коли їх зможуть побачити відвідувачі дізнавався журналіст "5 каналу".

У трійка ведмежат нині прем'єра. Вони вперше вийшли до глядачів. Клишоногі ще несміливо пересуваються, трошки трясуться від страху, але все ж із цікавістю обнюхують нових гостей і камеру. Народилася трійня у січні від подружжя тутешніх клишоногих – Насті і Потапа. Тоді малі важили всього по 300 грамів. Нині вже зо три кілограми кожен. Тільки-но мати дозволила людям побачити діток – їх забрали від неї задля їхньої ж безпеки.

"Ведмедиця біля малюків навіть, якщо за кілометр чує ведмедя. Це небезпека для життя ведмежат. У природі вона веде ведмежат і виховує мама одна. Так як вони вже підросли і відкрили очі. Вже й погодка налагоджена, і мама їх почала виносити зі своєї берлоги і є небезпека, що вони під лапи тата потраплять і це б закінчилося трагедією", – каже працівниця зоопарку Наталія Луценко.

Тож, нині за маму у трьох маріупольських ведмежат пані Наталя. Вона досвідчена кіперка. Виростила вже п'ятьох диких звірів, які нині мешкають у зоопарку. Знає, що найбільше полюбляють ведмеді.

"З ведмежатами у нас вже величезний колосальний досвід. З їхньою поведінкою з їх харчуванням. Тобто ведмеді не вибагливі всеїдні. Ненажери я б так сказала. Дуже люблять молоко, каші, мед, фрукти, овочі. Ближче до півроку, ми вже до відварного м'ясо їх привчаємо, до рибки", – додає Наталія Луценко.

На руках у доглядачки Михайло Потапович саме так назвали одного з малюків. Він відрізняється від решти білою грудкою. Дві самички поки що безіменні. В зоопарку планують запропонувати відвідувачам обрати ім'я для малечі, щоб привабити сюди якнайбільше людей. Це нині вкрай важливо, каже директор, адже через обмеження гостей небагато.

"Всі звірі плодяться. А тим більше у мене вони плодяться по чотири або три штуки. Тигренят було четверо, левенят троє, зараз от єноти – чотири штуки народилися. Сьогодні забрали ведмежат три штуки. І стільки їх багато, куди дівати? Стільки годувати треба, а всі корми дорогі", – наголошує директор зоопарку Савелій Вашура.

Тож у зоопарку чекають, коли скасують карантинні обмеження, щоби прийняти відвідувачів і познайомити їх із трьома ведмежатами. Поки що вони зростатимуть в облаштованому спеціально для них теплому вольєрі поруч із мавпочками та єнотами.

Артур Детков, Іван Волков, Донецька область, "5 канал"

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны