Протягом доби бойовики один раз порушили досягнуті домовленості - ООС
Протягом доби бойовики один раз порушили досягнуті домовленості - ООС

Протягом доби бойовики один раз порушили досягнуті домовленості - ООС

Протягом минулої доби, 4 квітня в районі збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об'єднаних сил 5 квітня.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік населеного пункту Південне окупанти відкрили вогонь у бік наших позицій з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

У зведенні наголошують, що про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ. 

"Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню", - йдеться у повідомленні штабу.

Як повідомлялося, Мережа переповнена відео, на яких Росія стягує до окупованого Криму ешелони з військовою технікою. За даними аналітиків Центру військово-правових досліджень окупанти сформували в Криму військове угрупування кількістю до 40 тисяч людей. 

Тим часом Верховна Рада ухвалила заяву через загострення на Донбасі 26 березня, у результаті якого загинули четверо українських військовослужбовців. Рішення під час позачергового засідання 30 березня підтримали 308 народних депутатів. Парламент вимагає від Росії припинити бойові дії на Донбасі. Крім того, депутати закликають світ засудити політику РФ на сході України.

Відео Новини з фронту: Росія відмовилася від перемир'я на Донбасі

Перемир'я не буде. Росія відкинула пропозицію про всеосяжне припинення вогню на Донбасі. Запровадити режим "повної тиші" від опівночі 1 квітня пропонували на засіданні Тристоронньої контактної групи і делегати від України, і переговорники з ОБСЄ. Однак російська сторона відмовилася. Війна на Донбасі знову перейшла в гарячу стадію 26 березня, після мінометного обстрілу російськими збройними формуваннями позицій українських військ.

Новини з фронту: Росія відмовилася від перемир'я на Донбасі
ТСН. 16:45
  • Facebook 2
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
loader
loader