Таксисти Києва у перший день локдауну в два-три рази підняли ціни
Таксисти Києва у перший день локдауну в два-три рази підняли ціни

Таксисти Києва у перший день локдауну в два-три рази підняли ціни

В умовах локдауну таксі стали єдиним доступним транспортом для багатьох киян
Ілюстративне фото

Вартість поїздки з правого берега на лівий сягає понад 500 гривень

Через обмеження в користуванні громадським транспортом, введене сьогодні у Києві, значно піднялись ціни на таксі. Як стало відомо «Главкому» з власних джерел, ціни на проїзд збільшилися в два-три рази, при цьому вільного транспорту все рівно бракує аби задовільнити попит.

Дані сервісів для оренди таксі Uklon, Bolt і Uber свідчать, що ціни помітно зросли через підвищений попит. Наприклад, поїздка від метро Почайна до Майдану Незалежності обійдеться не менше ніж в 200 грн, з Позняків до Контрактової площі дорожче 400 грн, а від станції метро Васильківська до Золотих воріт від 250 грн. Вартість проїзду від вулиці Глибочицької до проспекту Бажана становить 507 гривень.

Як повідомлялося раніше, з 5 квітня у Києві усі види громадського транспорту, включно з маршрутними таксі, братимуть пасажирів виключно за спецперепустками.

Загалом планується роздати близько 400 тисяч перепусток. Крім того КМДА додатково повідомила, що заяви від фізичних осіб на отримання перепусток прийматися не будуть.

2 березня Департамент транспортної інфраструктури Київської державної міської адміністрації звернувся до поліції через оголошення в інтернеті, на яких пропонують купити спецперепустки на громадський транспорт.

Через недоступність громадського транспорту, кияни активно користуються власними автомобілями та таксі, що спричинило затори на усіх мостах та крупних магістралях міста.

Источник материала
loader