На Благовіщення в Україні холоднеча та мокрий сніг: погода на 7 квітня
На Благовіщення в Україні холоднеча та мокрий сніг: погода на 7 квітня

На Благовіщення в Україні холоднеча та мокрий сніг: погода на 7 квітня

Народний синоптик Наталка Діденко поділилася з українцями прогнозом погоди в країні на 7 квітня.

Відповідний пост вона опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Також щодня свіжі дані про погоду публікуються на нашому погодному агрегаторі MY.UA.

Арктичне повітря

За словами синоптика, в середу, 7 квітня, на території України співіснуватимуть синоптичні процеси, пов'язані із затоком повітряної маси арктичного походження та вологого південного циклону.

"Холодна повітряна маса організує низьку температуру повітря та навіть із мокрим снігом на Півночі, місцями у західних та центральних областях України. Температура повітря в цих регіонах опускатиметься до +1+5 градусів", - пише Діденко.

До +18 тепла 

Східна частина опиниться у теплому секторі циклону, тому, наприклад, на Луганщині та Донеччині температура повітря досягатиме впродовж дня +14+18 градусів

"Тепліше повітря, ясно, що провокуватиме переважно дощову погоду", - попереджає синоптик.

Дощі через діяльність активного циклону, очікуються на Сході, Півдні та в багатьох центральних областях, тих, що ближче до східної частини. "Стовпчики термометрів піднімуться до +9+13 градусів. У Луганській, Донецькій областях та на Запоріжжі - до 14-18 градусів тепла", - пише вона.

Не пропустіть актуальні новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Також Діденко додала, що завтра вдень в західних областях України та у південній частині поміж опадами буде ще й час на прояснення. "Взаємодія північних та південних атмосферних процесів зумовить посилення вітру до рвучкого, часом сильного", - повідомляє вона.

Погода в Києві 

У Києві завтра, на Благовіщення, погода зміниться. "Очікується похолодання до денних +3+5 градусів. Дощ перетворюватиметься у мокрий сніг. Південно-західний вітер перейде на північний та північно-західний, буде поривчастим", - попереджає синоптик.

Погода з 8 по 11 квітня 

Вихідними, 10-11 квітня, атмосфера вгомониться і компенсує оці всі найближчі весняні какибеки сонячною та теплою погодою.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у наступні два дні, 8-9 квітня, в Україні збережеться хмарна з проясненнями погода. У четвер, 8 квітня, у східних, Дніпропетровській, Запорізькій областях та в Криму невеликі дощі; на решті території країни невеликий мокрий сніг та дощ, вночі у західних, вдень у більшості південних та центральних областей, 9 квітня в Україні без опадів.

Інші найактуальніші новини України і світу - в нашому Telegram і Viber!

Раніше MY.UA повідомляв, відомий народний синоптик Леонід Горбань оприлюднив несподіваний прогноз погоди в Україні на Великдень - 2021.

Источник материала
Поделиться сюжетом