6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Що відомо про зростання цін в Україні і чи прийде цьому край
Що відомо про зростання цін в Україні і чи прийде цьому край

Що відомо про зростання цін в Україні і чи прийде цьому край

У 2021-му році "цінники" супермаркетів регулярно збільшуються, а експерти економічної сфери запевняють, що "далі буде".

Про рівень інфляції в країні розповіли в epravda.com.ua.

Як виросли ціни в 2021-му році

Ще за підсумками січня став помітним ріст цін на 6%, якщо порівняти з відповідним періодом 2020-го року. Продовження цієї тенденції відзначилося і в лютому-2021, коли рівень інфляції підвищився до позначки в 7,5%.

Стрічка новин України та світу - в нашому Viber!

Формування кінцевого показника інфляції на території України залежить, у першу чергу, від динаміки цін продуктів продовольства, чия частка в "кошику споживання", на яку орієнтується Держслужба статистики, дорівнює 42-м %. У цьому переліку враховані товари і послуги, загальне число яких становить 328.

Які продукти та послуги подорожчали в Україні найбільше

За підсумками лютого відбулося підвищення вартості соняшникової олії - на 7,6%, овочів - на 6,3%, цукру - на 5,5%, про що повідомляє Держкомстат.

При зафіксованому в лютому зниженні ціни курячих яєць на 0,2%, їх ціна за рік ( з лютого 2020-го року до лютого 2021-го року) збільшилася на 84,5%.

Причиною підвищення ціни на продукцію компанії-виробники і продавці називають низькі минулорічні показники врожайності. При цьому про інфляційні процеси повідомляють у всіх частинах Землі.

Всі новини України і світу, новини економіки - в нашому Telegram!

Що стосується подорожчання сільгосптоварів, то цей фактор вважають хорошою новиною для нашої країни, яка є великим експортером аграрної продукції.

При штучному обмеженні владою цін, виробникам доведеться відправляти велику частину товару на експорт, а українці будуть змушені купувати імпортну продукцію, причому дуже дорого.

Раніше сайт новин MY.UA повідомляв про те, що в Україні в кінці березня спостерігалася цінова стабільність щодо основних продуктів харчування.

Також ми писали про те, що протягом останнього року українці зіткнулися з істотним зростанням цін на найнеобхідніші з продуктів харчування.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом