У мінського кореспондента «Настоящего времени» Романа Васюковича пройшли обшуки
У мінського кореспондента «Настоящего времени» Романа Васюковича пройшли обшуки

У мінського кореспондента «Настоящего времени» Романа Васюковича пройшли обшуки

У Мінську в помешканні кореспондента видання «Настоящее время» Романа Васюковича був проведений обшук. Про це повідомляє «Настоящее время».

За словами Васюковича, нічого протизаконного правоохоронці знайти не змогли, також вони нічого не вилучили.

7 квтіня суд продовжить розгляд адміністративної справи, порушеної щодо Васюковича через книгу «Білоруський Донбас» журналістів Катерини Андреєвої та Ігоря Ільяша. Книга була визнана білоруською владою в кінці березня екстремістською.

У грудні 2020 року у Васюковича, який повернувся до Мінська з Києва, прикордонна служба Білорусі вилучила ноутбук та два примірники книги «Білоруський Донбас», які відправили на експертизу.

24 лютого 2021 року на Васюковича склали протокол за ч. 1 ст. 17.11 Кодексу про адміністративні правопорушення. Що саме у книзі є «екстремізмом» Васюковичу не пояснили. Рішення по його адміністративній справі не ухвалено досі.

Перша презентація книги в Білорусі відбулася 19 лютого в посольстві України в Мінську, в якій взяв участь посол України Ігор Кизим. Передмову до видання написав перший лідер незалежної Білорусі Станіслав Шушкевич. Наразі книга доступна в електронному форматі.

Один з авторів книги Ігор Ільяш вважає, що заяви про «ознаки екстремізму» в книзі є повною нісенітницею.

18 лютого 2021 року суд у Мінську засудив двох співробітниць телеканалу «Белсат» Катерину Андрєєву (Бахвалову) та Дар'ю Чульцову до двох років колонії загального режиму. Їх визнано винними в «організацію і підготовці дій, які грубо порушують громадський порядок».

Фактично, журналісток засудили за стрім, під час якого вони зафільмували силовий розгін мирної акції пам'яті загиблого активіста Романа Бондаренка.

Фото з особистого архіву Романа Васюковича 

Теги по теме
Беларусь Новости Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны