У Путіна розповіли, доки російські війська будуть біля кордонів України
У Путіна розповіли, доки російські війська будуть біля кордонів України

У Путіна розповіли, доки російські війська будуть біля кордонів України

Російські війська перебуватимуть біля українських кордонів доти, доки вирішить керівництво країни.

Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише Інтерфакс.

Кажучи про керівництво країни, він має на увазі "військове керівництво і Верховного головнокомандувача" - тобто президента Володимира Путіна.

На запитання, війська перебуватимуть там на постійній основі чи на який термін, представник Кремля відповів: "Я не можу вам точно сказати, я не володію цією інформацією щодо планів щодо дислокації і передислокації наших військ".

Пєсков також заявив, що РФ нікому не загрожує, а її війська перебувають там, де бачать у цьому необхідність. "Росія нікому не загрожувала і не загрожує, ні для кого не становить загрози. Російські Збройні Сили перебувають там, на території Російської Федерації, де це визнано необхідним і доцільним", - наголосив Пєсков.

Слід зауважити, що раніше він заявляв, що російська армія пересувається на території країни тими маршрутами, якими вважає за потрібне. Крім того, РФ здійснює "необхідні заходи для забезпечення безпеки своїх кордонів", і це "ні для кого не становить загрози, і не повинно нікого турбувати". 

Як повідомлялося, Мережа переповнена відео, на яких Росія стягує до окупованого Криму ешелони з військовою технікою. За даними аналітиків Центру військово-правових досліджень окупанти сформували в Криму військове угрупування кількістю до 40 тисяч людей. 

Тим часом Верховна Рада ухвалила заяву через загострення на Донбасі 26 березня, у результаті якого загинули четверо українських військовослужбовців. Рішення під час позачергового засідання 30 березня підтримали 308 народних депутатів. Парламент вимагає від Росії припинити бойові дії на Донбасі. Крім того, депутати закликають світ засудити політику РФ на сході України. 

Відео Новини світу: Жозеп Боррель занепокоєний кількістю російських військових поблизу кордонів України

Глава європейської дипломатії занепокоєний нарощуванням кількості російських військових поблизу українських кордонів. Жозеп Боррель обговорив загострення Росією безпекової ситуації з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Якого запевнив у підтримці територіальної цілісності нашої держави та запросив обговорити ситуацію на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС 19 квітня  

Новини світу: Жозеп Боррель занепокоєний кількістю російських військових поблизу кордонів України
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Олена Капнік
Источник материала
loader
loader