Засідання у справі покійного Кернеса відбудеться сьогодні
Засідання у справі покійного Кернеса відбудеться сьогодні

Засідання у справі покійного Кернеса відбудеться сьогодні

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Київський районної суд Полтави проведе засідання у справі про катування проти покійного мера Харкова Геннадія Кернеса 7 квітня. Про це повідомляє портал судової влади, пише УНН.

Деталі

Судове засідання відбудеться об 11:00. Окрім Кернеса, відповідачами у справі є його охоронці Віталій Блинник та Євген Сміцький. Їм висунули обвинувачення в катуванні Сергія Ряполова.

Контекст

Справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Блинника та Євгена Сміцького, які обвинувачуються у погрозі вбивством, незаконному позбавленні волі та катуванні двох активістів Харківського Євромайдану у січні 2014 року, повторно розглядав Київський райсуд Полтави.

Нагадаємо

Кернес помер на 62-му році життя 16 грудня 2020 року в берлінській клініці "Шаріте", де проходив лікування після ускладнень від COVID-19. Його тіло доставили з Берліну до Харкова літаком 21 грудня, поховали колишнього мера харківському міському кладовищі № 2.

29 січня 2021 року суд вирішив не закривати справу стосовно Кернеса у зв'язку з його смертю і продовжити розгляд, оскільки на цьому наполягали родичі обвинуваченого та захист.

Теги по теме
Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом