6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Одеська лікарня "Укрзалізниці" не розгорнула всі ліжка для хворих на COVID-19
Одеська лікарня "Укрзалізниці" не розгорнула всі ліжка для хворих на COVID-19

Одеська лікарня "Укрзалізниці" не розгорнула всі ліжка для хворих на COVID-19

В Одесі лікарня "Укрзалізниці" не підготувала ліжка для хворих COVID-19 / фото УНІАН

Одеська клінічна лікарня на залізничному транспорті, яка минулого року заявила про відкриття відділення для коронавірусних хворих, досі в повному обсязі не розгорнула обіцяні ліжка.

Як передає кореспондент УНІАН, про це пізно ввечері 8 квітня на брифінгу заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Він пояснив, що в четвер представники Комітету відвідали вищеназвану лікарню, і розчаровані тим, що відбувається. Як з'ясувалося, з 100 ліжок, які повинні приймати інфікованих COVID-19, реально працюють тільки 40.

"Що стосується цієї лікарні - злочинна недбалість, яка допущена окремими держслужбовцями "Укрзалізниці".  Це лікарня, яка отримала фінансування від Національної служби здоров'я України, лікарня, яка ще восени минулого року знала, що повинна приймати хворих COVID-19. Лікарня, яка маючи близько 390 ліжок (в цілому- УНІАН), спромоглася, маючи гроші, облаштувати всього 40 ліжок", - сказав Радуцький.

Як з'ясувалося, за його словами, керівництво лікарні тільки в квітні поточного року з'ясувало, що в медустанові не вистачає потужностей для підключення до всіх відведених під коронавірус ліжок кисневих концентраторів.

"Медичні керівники "Укрзалізниці" з осені тільки зараз з'ясували, що у них ще чогось не вистачає!", - підкреслив Радуцький. Він також відзначив низький рівень вакцинації співробітників цієї лікарні - з 700 осіб щеплення від коронавірусу зробили одиниці.  

"Ми розраховували, що в Одесі є додаткові місця (для хворих на коронавірус – УНІАН), а їх, виявляється, немає", - додав голова комітету.

За його словами, в інших регіонах України в лікарнях «Укрзалізниці» склалася аналогічна ситуація. У зв'язку з цим Комітет подасть відповідну заяву в Національну поліцію і проінформує про те, що відбувається президента України Володимира Зеленського.

Одеська лікарня "Укрзалізниці": історія питання

У грудні 2020 року в Одеській ОДА заявили, що в Одеській клінічній лікарні на залізничному транспорті відкрито відділення на 100 для людей, інфікованих COVID-19.

На початку січня 2021 року під час засідання оперативного штабу мер Одеси Геннадій Труханов повідомив, що ця залізнична лікарня просить місто обладнання на 11 млн грн для лікування хворих на коронавірус. 

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Лариса Козова

Теги по теме
Новости Украины Коронавирус в Украине Укрзализныця
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны