Німецький боксер накинувся на рефері після своєї дискваліфікації
Німецький боксер накинувся на рефері після своєї дискваліфікації

Німецький боксер накинувся на рефері після своєї дискваліфікації

9 квітня 2011 року в німецькому Магдебурзі відбувся чемпіонський бій в суперсередній вазі між двома німецькими боксерами - уродженцем Росії Робертом Штігліцем та уродженцем Вірменії Хореном Гевором. Для Штігліца це був четвертий захист титулу WBO, а для Хорена Гевора - четверта спроба здобути чемпіонський титул. Усі попередні були невдалими. Бій вийшов досить напруженим і конкурентним з невеликою перевагою чемпіона. В десятому раунді рефері зняв з претендента одне очко за удар суперника по потилиці. Коли бій продовжився, Гевор спочатку вдарив Штігліца головою, а потім повалив його на канвас рингу. Штігліц піднявся закривавлений і рефері після консультацій прийняв рішення дискваліфікувати Гевора. Після цього почалося найцікавіше. Претендент знайшов можливість і ще в ринзі підступно накинувся з кулаками на рефері Манфреда Кюхлера. За мить їх розняли охоронці. Гевор не заспокоївся і продовжив ображати рефері.

- Гевор навмисне вдарив мене головою, - сказав після бою Роберт Штігліц. - У цьому бою все йшло за планом, я лідирував за очками знаходився в прекрасній формі. Шкода, що в кінці бою суперник почав боксувати "брудно". Такого не повинно бути на рингу.Гевора дискваліфікували на 6 місяців і оштрафувала на 5,1 тис. євроПісля бою Хорен Гевор попросив у рефері пробачення, хоч і не визнав себе винним у розсічення суперника і не погодився з рішенням про дискваліфікацію. Федерація боксу Німеччини дискваліфікувала Гевора за цей інцидент на 6 місяців і оштрафувала на 5,1 тис. євро.М'якість покарання пояснили тим, що рефері прийняв вибачення Гевора і попросив не карати боксера надто суворо.
Роберт Штігліц пізніше став дворазовим чемпіоном світу у суперсередній вазі. Запам'ятався чотирма чемпіонськими боями проти німецького боксера вірменського походження Артура Абрахама. З рахунком 3:1 у їхньому протистоянні переміг Абрахам. Хорен Гевор більше на чемпіонські бої в своїй кар'єрі не виходив.

Источник материала
Поделиться сюжетом