У Москві знову зазвучав гімн України: харків'янка відвоювала три "золота" в чемпіонаті
У Москві знову зазвучав гімн України: харків'янка відвоювала три "золота" в чемпіонаті

У Москві знову зазвучав гімн України: харків'янка відвоювала три "золота" в чемпіонаті

Українка-важкоатлетка Ірина Деха прославила свою країну, відвоювавши три золотих медалі чемпіонату Європи, який відбувся у столиці Російської Федерації.

Таким чином, завдяки тріумфу спортсменки в Москві зазвучав гімн України. Інші спортивні новини світу читайте на MY.UA.

Детальніше про триразову перемогу Ірини Дехи

Перемога 24-річної харків'янки Ірини Дехи увінчалася трьома золотими медалями в категорії ваги не більше 76 кілограм в рамках чемпіонату Європи серед важкоатлетів, який проходив в Російській Федерації.

Актуальні новини світу - в нашому Viber!

Так, українкою був відвойований титул абсолютної чемпіонки з загальною сумою 248 кілограм. Крім того, їй вдалося виграти у ривку на 113 кілограм і в поштовху на 135 кілограм, тим самим залишивши позаду двох російських спортсменок - Яну Сотієву та Анастасію Романову.

Росіянки відповідно взяли срібну (за 246 кілограм - Яна Сотієва) і бронзову (за 243 кілограм - Анастасія Романова) медалі.

Додаткові відомості

Примітно, що це не вперше Ірина Деха стала абсолютною чемпіонкою Європи. Раніше вона вже досягла такого результату - у 2016-му році в норвезькому місті Фіорд.

Варто також зазначити, що, як пише спортивний новинний сайт sport.ua, роніше з аналогічним досягненням - трьома золотими медалями - на чемпіонаті Європи в російській столиці виступила українська важкоатлетка Каміла Конотоп, представивши свою країну у ваговій категорії не більше 55 кілограм.

Всі свіжі новини України - на нашому каналі в Telegram!

Українкою був досягнутий титул абсолютної чемпіонки Європи, так як вона зуміла виграти змагання у ривку на 95 кілограм, у поштовху - на 113 кілограм і в загальній сумі набрала 208 кілограм.

Тоді друге місце і срібну медаль отримала росіянка Світлана Єршова, а третє з бронзою отримала Ніна Стеркс з Бельгії.

Раніше портал новин MY.UA повідомляв про те, що 2 квітня Федерація тенісу України оголосила склад жіночої збірної, яка боротиметься проти збірної Японії.

Також ми розповідали sпро несподіване завершення бою боксерки Зайцевої з німкенею Хенсон.

Не пропустіть свіжі новини спорту на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом