Гарматні залпи, море квітів та 10-денна жалоба: Британія прощається з принцом Філіпом
Гарматні залпи, море квітів та 10-денна жалоба: Британія прощається з принцом Філіпом

Гарматні залпи, море квітів та 10-денна жалоба: Британія прощається з принцом Філіпом

Видатна людина, яка прожила видатне життя – Велика Британія в жалобі за принцем Філіпом.

Про це 10 квітня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Другу добу люди несуть до Букінгемського та Віндзорського палаців квіти та листівки. Десятки світових лідерів вшанували пам’ять принца Філіпа і надіслали співчуття королеві Єлизаветі ІІ та усій британській монаршій родині.

Сьогодні опівдні за лондонським часом пам’ять герцога Единбурзького вшанували гарматними залпами. Постріли пролунали в Тауері, замках Кардіфф та Хіллсборо, Единбурзькому палаці та на військово-морській базі Портсмут.

Принц Філіп помер напередодні, йому було 99 років. Національний траур у Британії триватиме 10 днів, а королівська родина буде у жалобі місяць.

Як пишуть британські журналісти, попрощатись з дідом у Лондон збирається приїхати принц Гаррі.

Відео Новини світу: у Британії оголосили 10-денну національну жалобу через смерть принца Філіпа

Видатна людина, яка прожила видатне життя. Велика Британія в жалобі за принцом Філіпом.  Другу добу люди несуть до Букінгемського та Віндзорського палаців квіти та листівки. Десятки світових лідерів вшанували пам’ять принца Філіпа і надіслали співчуття королеві Єлизаветі ІІ та усій британській монаршій родині. Національна жалоба у Британії триватиме 10 днів, а королівська родина буде у жалобі місяць. Як пишуть британські журналісти, попрощатись з дідом у Лондон збирається приїхати принц Гаррі. Що зараз відбувається у британській столиці – дивіться далі.  

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

На Букінгемському палаці приспущений прапор, біля воріт - сотні букетів. У Великій Британії вшановують пам’ять принца Філіпа.

Люди несуть листівки зі словами підтримки королівській родині. Дехто навіть взяв із собою фотографії монархів. Кажуть, не уявляють королівство без найзнаменитішої подружньої пари.

Associated Press

"Ми всі сумуємо, але навіть уявити не можемо, як сумує королева. Вони прожили життя рука в руці. Він залишив нас надто швидко", - каже житель Лондона Джон.

Associated Press

"Вони з королевою - це жива історія, ціла епоха, яку ми глибоко шануємо, тому так багато людей хочуть висловити свої співчуття і повагу до королеви і родини, вони втратили дуже важливу людину", - говорить жителька Лондона Марісса.

Та не квітами єдиними. На знак пам’яті сьогодні рівно в полудень пролунали артилерійські салюти на всій території Британії, а також на Габралтарі та кораблях королівського флоту. Для таких залпів армія використовує гармати часів Першої Світової війни. З них же стріляли в честь весілля королеви та принца.

Associated Press

Квіти несуть не лише до Букінгемського палацу, а й до Віндзорського замку. Саме там монарше подружжя жило протягом останнього року. І це попри те, що людей просили утриматися від масового зібрання - через коронавірусні обмеження.

Associated Press

Похорон принца Філіпа відбудеться в суботу, 17 квітня, досить скромно - без церемонії публічного прощання. Таким було прохання покійного ще при житті. До того часу тіло герцога пробуде у Віндзорі. Поховають його у каплиці святого Георгія.

Автор: Ольга Паламарюк

Источник материала
Поделиться сюжетом