Миколу Глушкова, який критикував Путіна, "задушили в його домі у Лондоні" – висновок експертів
Миколу Глушкова, який критикував Путіна, "задушили в його домі у Лондоні" – висновок експертів

Миколу Глушкова, який критикував Путіна, "задушили в його домі у Лондоні" – висновок експертів

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Російського бізнесмена Миколу Глушкова, який жив в екзилі у Британії, задушили у його власному домі. Такого висновку дійшов Коронерський суд Лондона, передає УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Так, Глушкова, який критикував президента Росії Володимира Путіна, знайшли мертвим у місті Нью-Молден на південному заході Лондона в березні 2018 року.

Коронерським судом Західного Лондона були представлені докази, які свідчать, що смерть Глушкова була представлена як самогубство, і що в ній брала участь якась "третя сторона".

Так, за висновком патологоанатома, представленим судом, завдані ушкодження можуть бути викликані тим, що якась людина, яка була позаду, тримала Глушкова за шию.

При цьому у висновку зазначається також відсутність травм, що вказують на тривалу сутичку або утримування третьою стороною, і відсутність травм верхніх кінцівок захисного характеру.

Проте, зачитуючи вердикт, коронер заявив: "Судячи з усієї документації, з усіх зібраних доказів, Микола Глушков помер в результаті навмисного вбивства".

Розслідування збіглося у часі з повторним проханням контртерористичного підрозділу лондонської поліції надати додаткову інформацію про смерть Глушкова.

Як повідомили в поліції, жодних арештів поки що не проводили, і мотиви ще не встановлені.

Довідково

Тіло Глушкова знайшли його родичі та близькі пізно ввечері у понеділок, 12 березня 2018 року.

Глушков помер у віці 68 років. Свого часу він був заступником директора державної компанії “Аерофлот”. Микола Глушков двічі був звинувачений російськими правоохоронними органами в шахрайстві. У 2017 році під час заочного розгляду справи в Росії Глушков був засуджений до восьми років тюремного ув’язнення за крадіжку 123 млн дол. у “Аерофлота”.

Серед іншого Глушков був бізнес-партнером і близьким другом російського олігарха Бориса Березовського, який гостро критикував Путіна. Після смерті Березовського, якого знайшли повішеним у його домі в Англії у 2013 році, Глушков відкрито заявляв, що не вірить у самогубство товариша і стверджував, що колишнього олігарха вбили.

Варто зазначити, тіло Глушкова знайшли через тиждень після отруєння "Новачком" в Солсбері колишнього офіцера ФСБ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Теги по теме
Россия Великобритания Убийство
Источник материала
Поделиться сюжетом