5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вихідні у травні: в які дні місяця українці будуть відпочивати
Вихідні у травні: в які дні місяця українці будуть відпочивати

Вихідні у травні: в які дні місяця українці будуть відпочивати

Травень - останній і найбільш теплий весняний місяць, на який так чекають українці, щоб відправитися на так звані "маївки" для відпочинку на природі.

У які з днів цього місяця можна зробити перерву в роботі розповіли на sud.ua.

Коли передбачені вихідні дні в травні

У травні-2021 українці зможуть насолодитися декількома додатковими вихідними. Оскільки 1-го травня відзначають свято Дня праці, то ця дата є офіційним вихідним. Але в 2021-му році це свято випало на суботу, яка й так відноситься до вихідних днів, тому вихідним з нагоди Дня праці буде понеділок, 3-е травня.

Напередодні, в неділю, 2-го травня, у православних християн - велике свято Пасхи Христової. У відповідності з рішенням Кабінету міністрів України, день Великодня офіційно оголосили вихідним.

Так як в 2021-му році, нагадаємо, дата Світлого Христового Воскресіння святкується в неділю, 2-го травня, то вихідним днем зробили дату, яка йде за святом або неробочим днем. Так, у поточному році 4-е травня - дата додаткового вихідного.

Інші найактуальніші новини України і світу - в нашому Telegram і Viber!

Таким чином, місяць почнеться для українців відразу з 4-х вихідних днів, а саме з 1-го по 4-е травня.

Вихідні до Дня Перемоги - 2021

У наступну за Великоднем неділю, 9-го травня, за традицією українці будуть відзначати День Перемоги. Так як дата свята в цьому році також співпала з вихідним, то день, який слідує за 9-м травня буде днем відпочинку. Мова йде про 10-те травня.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Таким чином, у зв'язку з Днем Перемоги українцям пощастить відпочивати протягом трьох днів підряд – з 8-го по 10-е травня.

У загальній кількості травень-2021 буде складатися з 18-ти робочих і 13-ти вихідних днів.

У дні відпочинку українці часто прагнуть покинути межі країни і MY.UA розповідав раніше, куди українцям варто запланувати вояж у 2021 році.

Також ми повідомляли про те, що відомий народний синоптик Леонід Горбань оприлюднив несподіваний прогноз погоди в Україні на Великдень - 2021.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом