У Вернісажі презентують виставку творчих робіт Барвиста Буковина
У Вернісажі презентують виставку творчих робіт Барвиста Буковина

У Вернісажі презентують виставку творчих робіт Барвиста Буковина

14 квітня 2021 року, о 14.00 год., у Центрі культури «Вернісаж» (вул. Ольги Кобилянської, 53) у Чернівцях відбудеться відкриття виставки творчих робіт здобувачів освіти Вищого професійного художнього училища № 5 м. Чернівці «Барвиста Буковина».

Навчальний заклад є одним з найстаріших і водночас найсучасніших професійно-технічних навчальних закладів Буковини. Його історичний шлях пролягає від ремісничого училища художньо-декоративної кераміки, заснованого у 1944 році. Сьогодні в училищі здобувають освіту юнаки і дівчата в напрямках деревообробки, декоративно-ужиткового мистецтва, дизайну, реставрації та будівництва. Серед випускників закладу велика кількість заслужених художників України, членів Національної спілки художників України та Спілки народних майстрів України, кандидатів й докторів наук, лауреатів різноманітних всеукраїнських та міжнародних премій.

Дана виставки спрямована на популяризацію діяльності закладу освіти та професій, з яких здійснюється підготовка в ньому. На виставці будуть представлені творчі роботи учнів у техніці художньої обробки деревини, столярства, живопису, графіки, розпису тканин та креативні проекти інтер’єрів, ландшафтного середовища молодих дизайнерів. Виставка присвячена 30-й річниці незалежності України, повідомляють на офіційному сайті Чернівецької міської ради.

Теги по теме
новости Черновцов Черновцы
Источник материала
Поделиться сюжетом