Грузія виводить своїх військових з Афганістану: що сталося
Грузія виводить своїх військових з Афганістану: що сталося

Грузія виводить своїх військових з Афганістану: що сталося

Грузія повертає своїх військових з Афганістану.

Про це заявив глава грузинського уряду Іраклій Гарібашвілі в соцмережах.

"НАТО прийняв рішення про завершення поетапно в Афганістані місії до вересня поточного року. Відповідно, за узгодженим з НАТО графіком, Афганістан покинуть грузинські підрозділи", — написав Гарібашвілі.

Висновок грузинського контингенту буде відбуватися і в координації з США.

Грузія в 2004 році включилася в місії в Афганістані, а останні десять років безперервно брала участь в місії НАТО. В Афганістані несуть службу 860 грузинських військовослужбовців.

За його словами, участю в афганській місії Грузія довела, що здатна гідно взяти на себе відповідальність колективної оборони, що, за його словами, істотно для стратегічної мети країни — досягнення повноцінного членства в НАТО.

За час участі країни в місії в Афганістані загинули 32 грузинських військовослужбовців.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден офіційно оголосив про рішення вивести американські війська з Афганістану до 11 вересня 2021 року. США домоглися виконання всіх своїх завдань в Афганістані. У координації з США виведення військ з країни почнуть країни НАТО. Виведення військ з Афганістану буде непростим і несе певні ризики.

Відео У сутичках в Афганістані гинуть бойовики та місцеві – Секретні матеріали

Вже декілька днів тривають запеклі сутички в Афганістані. Місцеві ЗМІ повідомляють про численні втрати серед бойовиків та місцевого населення. Зіткнення, які відбуваються впродовж останньої доби, стали першими з моменту початку мирних перемовин між Талібаном та Афганістаном у Катарі. Вони розпочалися 12 вересня і повинні були покласти край багаторічному військовому конфлікту. Чому миру не вдалося досягти, аналізували наші журналісти. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Секретні матеріали
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Автор:
Олена Кузьмич
Источник материала
Поделиться сюжетом