Обмеження в’їзду до лісу, патрулі і дрони: як на Прикарпатті боротимуться з пожежами в екосистемах
Обмеження в’їзду до лісу, патрулі і дрони: як на Прикарпатті боротимуться з пожежами в екосистемах

Обмеження в’їзду до лісу, патрулі і дрони: як на Прикарпатті боротимуться з пожежами в екосистемах

На Прикарпатті через пожежі в екосистемах, зокрема, тимчасово обмежили в’їзд автомобілів до лісових масивів та лісопарків та збільшили кількість патрулів.

Про це повідомив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук у своєму Facebook.

Він розповів, що подібне рішення для протидії лісовим загорянням ухвалила регіональна комісія ТЕБ та НС. Також на пожежонебезпечних територіях організують патрулювання, особливо уважно стежитимуть у вихідні встановлюється цілодобовий моніторинг пожеж, зокрема, з використанням безпілотних літальних апаратів.

"Одна із найактуальніших проблем сьогодні - пожежі в екосистемах. Для її вирішення провів засідання регіональної комісії ТЕБ та НС. На ньому ухвалили ряд важливих рішень щодо протидії загорянням: тимчасово обмежуємо в’їзд автотранспорту до лісових масивів та лісопаркових зон", - повідомив Бойчук.

Також очільник Франківської ОДА нагадав про штрафи за підпали полів, городів, сміття, листя. І уточнив, що правоохоронці посилять контроль за дотриманням протипожежної безпеки в екосистемах, а у лісових масивах створять та оновлять мінералізовані смуги, протипожежні розриви, відремонтують спостережні вежі.

"Одна із найактуальніших проблем сьогодні - пожежі в екосистемах. Щороку ми стикаємося із підпалами полів, городів, сміття. Хочу застерегти, що за такі дії передбачено відповідальність", - підсумував Бойчук.

Як повідомлялося, у Тернопільській області через спалювання сухої трави гинуть тварини. Рятувальники під час ліквідації одного із займання врятували зайченя. 

Також у Харкові рятувальникам під час пожежі на відкритій місцевості вдалося винести з вогню маленьке зайченя. Тварина від вогню сховалася у чагарники, але потрапила у вогняну пастку, тож могла загинути.  

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини України: у Рівненській області чоловік загинув, поки палив сухостій

Загинув спалюючи сухостій. 56-річний чоловік палив суху траву, надихався диму, знепритомнів та впав просто у полум'я. Сталося це у селі Підлісне Рівненської області. Вогонь роздмухував полум'я і воно почало підбиратися до хати, де знаходилася його лежача мати. Врятували літню жінку сусіди.    

ТСН. 19:30
  • Facebook 1
  • Twitter 1
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
Поделиться сюжетом