У ВМС пояснили причини скасування проходу військових кораблів США у Чорне море
У ВМС пояснили причини скасування проходу військових кораблів США у Чорне море

У ВМС пояснили причини скасування проходу військових кораблів США у Чорне море

Сполучені Штати Америки мали намір направити два військові кораблі до Чорного моря, але судна не пішли туди, як це планувалося.

Про це розповів головний інспектор Міністерства оборони, адмірал Військово-Морських Сил ЗСУ Ігор Воронченко у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" 15 квітня.

"По-перше, це жодна не зрада. Я не знаю, які були плани у шостому флоті США. Мабуть, якісь корективи внесені. Мабуть, ухвалене рішення вищого військово-політичного керівництва США або не дратувати, або, як кажуть, оттяжку зробити", - пояснив Воронченко.

Крім того, він підтвердив, що дійсно була заявка на прохід Дарданели і Босфору, але судна розвернулися.

"Я думаю, у США зріле військово-політичне керівництво. Думаю, у них є ще заготовки. Так, була заявка на прохід Дарданели і Босфору, але вони залишилися після поповнення припасів на Криті і звернули", - додав він.

Нагадаємо, раніше США повідомили Туреччину, щодва військові корабліпройдуть через Босфор, аби увійти в Чорне море. Згодом турецькі ЗМІ з посиланням на дипломатичні джерела заявили, що США нібито заявили владі Туреччини про скасуванняпроходу через Босфор у Чорне море двох своїх військових кораблів.

У РФ заявили, що їхні війська "у себе вдома", а кораблі США "в тисячах кілометрів від своєї території". 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини світу: американські кораблі можуть з'явитися в Чорному морі, аби стримувати Росію

Сполучені Штати можуть відправити до Чорного моря кораблі для стримування Росії. Про це з посиланням на власні джерела у Пентагоні повідомляє CNN. За їхніми даними, в оборонному керівництві США вважають -  такий крок має підтримати Україну й дати чіткий сигнал Кремлю, що вони стежать за ситуацією.  Разом з тим Пентагон продовжує запускати розвідувальні літаки над Чорним морем, аби стежити за будь-яким переміщенням російських військ в окупованому Криму.

ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны