Ізраїль відреагував на випущену з Палестини ракету та завдав авіаударів у відповідь
Ізраїль відреагував на випущену з Палестини ракету та завдав авіаударів у відповідь

Ізраїль відреагував на випущену з Палестини ракету та завдав авіаударів у відповідь

У ніч проти п'ятниці, 16 квітня, Збройні сили Ізраїлю завдали кілька ракетних ударів по об'єктах радикального ісламістського руху ХАМАС після обстрілу з території Сектора Гази. 

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

Зазначається, що винищувачі та бойові вертольоти ізраїльської армії нанесли удар, зокрема, по місцю виробництва боєприпасів, тунелю для контрабанди зброї і військовому посту.

"Ми не потерпимо жодної загрози ізраїльському цивільному населенню", - заявили в Армії оборони Ізраїлю.

У палестинських ЗМІ повідомляють про щонайменше шість авіаударів. Інформації щодо постраждалих чи матеріальних збитків наразі немає.

Раіше у четвер, 15 квітня, в ізраїльскому містечку Сдерот, яке розташоване поблизу сектора Гази, пролунала тривога, коли випущена палестинськими радикалами ракета впала біля незаселеної території. 

15 квітня в Ізраїлі відзначали 73 річницю незалежності. Востаннє країну обстрілювали 23 березня в день дострокових парламентських виборів під час візиту прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу в місто Беер-Шева. Тоді Ізраїль також відповів вогнем на атаку ХАМАС. 

Відео Ізраїль відповів на ракетні обстріли розлючених палестинців з Сектора Гази

Ізраїль відповів на ракетні обстріли з Сектора Гази після того, як розлючені його мирною угодою з арабськими країнами палестинці завдали повітряних ударів. Вони запустили дві ракети - одну перехопила система проти-повітряної оборони, інша таки завдала шкоди, уламками скла легко поранило двох ізраїльтян. Палестинці вважають зрадою підписаний напередодні у Вашингтоні історичний документ. ОАЕ та Бахрейн стали першими за чверть століття арабськими країнами, які підписали мирну угоду з Ізраїлем. Відбувалося це за посередництва Сполучених Штатів, відтак церемонію провели у Білому Домі. Досі з арабських країн лише Єгипет та Йорданія мали мир з Ізраїлем, решта - а це майже 3 десятка держав - єврейську державу на Близькому Сході на знак солідарності з палестинцями - не визнають.

ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
Поделиться сюжетом