Зеленський анонсував наближення до засідання лідерів "нормандського формату"
Зеленський анонсував наближення до засідання лідерів "нормандського формату"

Зеленський анонсував наближення до засідання лідерів "нормандського формату"

Зеленський анонсував можливу зустріч лідерів "нормандської четвірки" \ фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський після переговорів з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив про наближення чергової зустрічі учасників "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція та Росія).

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спілкування з представниками українських та іноземних ЗМІ в Парижі, трансляція заходу велася на сторінці Офісу президента у Facebook.

"Вважаю, це важливо, що ми наближаємося до наступного засідання Н4 ("нормандської четвірки" – УНІАН). Вважаю, що воно можливе. 19 квітня відбудеться засідання радників "нормандської четвірки", де буде обговорена низка питань. Перш за все, будуть обговорюватися "кластери" – це те, про що ми говорили декілька місяців тому. Вони будуть зроблені французькою та німецькою сторонами з доповненнями України. Вони розглядатимуться також Росією. Усі чотири країни підготують додатки до цих кластерів – з чим згодні, з чим незгодні. "Кластери" - це покрокове виконання Мінських домовленостей", - заявив він.

Зеленський зауважив, що 19 квітня радники будуть узгоджувати ці позиції. "Хочеться вірити, що це відбудеться, що буде результат", - додав глава держави.

Вас також можуть зацікавити новини

  • Чергові переговори "нормандської четвірки" на рівні політичних радників очільників чотирьох держав-учасниць заплановані на 19 квітня.
  • Україна прагне більшої залученості США до "нормандського формату" - Маркарова
  • Atlantic Council: Переговори про Донбас без України - це крах "Нормандського формату"

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Костянтин Гончаров

Теги по теме
Владимир Зеленский Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом