Не шкодуючи манікюру одеські депутати і чиновники влаштували генеральне прибирання міста
Не шкодуючи манікюру одеські депутати і чиновники влаштували генеральне прибирання міста

Не шкодуючи манікюру одеські депутати і чиновники влаштували генеральне прибирання міста

Одеса нині активно чепуриться, бо вже за два тижні готується відкривати пляжний сезон.

Про це йдеться в ТСН.19.30.

Зранку в парку висаджується десант чиновників і депутатів. Охочих попіариться так багато, що на усіх навіть інвентарю не вистачає. Працівниць юридичного відділу геть не лякає перспектива зламаних нігтів - сміття збирають руками. «Чудово, інколи потрібно така розрядка. Спорт, гарна погода, чудова компанія», - каже дівчина.

Не лише вміють тиснути кнопки в сесійній залі, а і вправно тримати в руках граблі. Доведено на практиці. «Більше користі я думаю, що ми робимо зараз на «суботнику», а не в сесійній залі», - переконаний депутатка обласної ради Ірина Коваліш.

Як результат на очищеній галявині висаджують три десятки карпатських сосен, які спеціально для одеситів передали їхні колеги-чиновники з Львівщини. На вулиці Пушкінській - троянди. Їх цьогоріч майже 70 тисяч кущів. А от біля оперного театру з'явились тюльпанові дерева. Це подарунок місту до курортного сезону від меценатів.

Відео Новини України: в Одесі відбулось генеральне прибирання до відкриття курортного сезону

Генеральне прибирання по-одеськи. Курортне місто весь день чепурилося, бо вже за два тижні готується приймати перших відпочивальників. Одесити зустрічатимуть гостей чистим узбережжям та зеленими вулицями й парками. Як упорядковували південне місто – бачила ТСН.    

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

На узбережжі збирання сміття перетворили на спортивні перегони. Хто більше принесе мішків, то й стане переможцем. Тут поряд з дорослими змагалися і діти. «Не важко, я думаю що це навчить їх, що потрібно як мінімум не смітити довкола і робити зауваження дорослим, може тоді буде чисто у нас на схилах. Остап має намір виграти кубок, він з великим задоволенням біг», - каже учасниця змагання Віра Гончар.

Півтори сотні учасників незвичних змагань впродовж години повністю відчистили схили від сміття. Вивозити все зібране довелося кількома вантажівками. Аби встигнути прибрати усе місто від сміття такі толоки тепер влаштовуватимуть кожні вихідні, а не лише на День довкілля.

Автор:
Сергій Осадчук
Источник материала
Поделиться сюжетом