У Версальському палаці запрацював україномовний аудіогід
У Версальському палаці запрацював україномовний аудіогід

У Версальському палаці запрацював україномовний аудіогід

Версальський палац заговорив українською  / фото facebook.com/olenazelenska.official

У Версальському палаці, колишній резиденції французьких королів і одному з найбільш популярних туристичних місць світу, запрацював україномовний аудіогід.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента України.

"Ми наполегливо працювали дев’ять місяців, щоб після закінчення карантинних обмежень всі охочі відвідувачі Версальського палацу змогли почути екскурсію українською мовою. Це вже наш чотирнадцятий україномовний аудіогід, і до кінця року ми плануємо запуск ще щонайменше семи аудіогідів", – повідомила перша леді Олена Зеленська.

Вона особисто взяла участь у запуску аудіогіда українською. Над аудіогідом працювали перекладачка Ірина Дмитришин та актори дубляжу Юрій Сосков і Марина Локтіонова.

Україномовні аудіогіди у світі: що потрібно знати

У межах проєкту щодо впровадження україномовних аудіогідів у найвідоміших музеях світу українською вже говорять Колізей в Римі, Національний музей у Варшаві, Віденський музеї історії мистецтв, художня галерея Альбертіна та інші.

Планується розширити список україномовних аудіогідів, запустивши їх у лондонському Тауері, Національному природознавчому музеї в Берліні, музейному комплексі Ватикану, Меморіальному комплексі історії Голокосту – Яд Вашемі, Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олег Давигора

Теги по теме
Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом