Десантні кораблі РФ увійшли до акваторії Чорного моря
Десантні кораблі РФ увійшли до акваторії Чорного моря

Десантні кораблі РФ увійшли до акваторії Чорного моря

Протоку Босфор в Туреччині минули два великі десантні корабліПівнічного флоту Росії.

Про це повідомляє турецьке видання Sabah.

Судна увійшли до акваторії Чорного моря. "ВМС Росії "Олександр Отраковський", увійшли вчора вранці в протоку Дарданелли з боку Егейського моря. Військовий корабель "Кондопога" з бортовим номером 027 завершили перехід через Босфор у 07:30", - пише видання.

Зазначається, що катер турецької берегової охорони супроводжував російські військові кораблі "з міркувань безпеки".

Як повідомлялося, понад пів сотні російських винищувачів, бомбардувальників і штурмовиків візьмуть участь у навчаннях над акваторією Чорного моря. Зазначається, що літаки запустять ракети і виконають бомбометання по морських цілях. 

Крім того, загін кораблівКаспійської флотилії Російської Федерації перебазувався у води Чорного моря. У складі загону є три артилерійських, вісім десантних катерів, а також судна забезпечення.

Відео Новини світу: турецькі дипломати запевняють, що США вирішили притримати кораблі дорогою до Чорного моря

Самі повідомили, самі спростували. Турецькі дипломати, які 5 днів тому поширили світом інформацію про два ракетні есмінці США, які йшли до Чорного моря, тепер кажуть, що Штати вирішили притримати кораблі. Агенція Ройтерз, цитуючи неназвані американські джерела, твердить: турки від самого початку могли неправильно зрозуміти наміри США. Адже американці не завжди просять дозвіл на прохід кораблів через Босфор, протоку що розділяє Середземне і Чорне море, аби ним скористатися.    

Новини світу: турецькі дипломати запевняють, що США вирішили притримати кораблі дорогою до Чорного моря
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
loader
loader