Папа Римський у проповіді висловив стурбованість через загострення на сході України
Папа Римський у проповіді висловив стурбованість через загострення на сході України

Папа Римський у проповіді висловив стурбованість через загострення на сході України

Папа Римський Франциск висловив занепокоєння у зв'язку з напруженістю на Донбасі і закликав докласти зусиль, щоб сприяти миру.

Про це він заявив під час недільної проповіді на площі Святого Петра у неділю, 18 квітня.

Зокрема, понтифік закликав знизити напруженість і помолився за примирення.

"Із тривогою стежу за подіями в окремих районах на сході України, де протягом останніх місяців збільшилася кількість порушень режиму припинення вогню, з занепокоєнням стежу за нарощуванням військової активності. Будь ласка, наполегливо прошу знизити напруженість і, навпаки, зробити все можливе для примирення та миру. Висловлюю свою духовну близькість народу. Помолімося разом", - сказав Франциск.

Нагадаємо, у традиційному Великодньому посланні "Urbi et Orbi" Папа Римський Франциск закликав світ пришвидшити розповсюдження вакцин проти COVID-19 приборкати гонку озброєнь та обрати мир замість "світогляду війни". Він також згадав й провійну в Україні. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини тижня: Папа Римський звернувся до вірян з нагоди католицького Великодня

Це вже другий Великдень поспіль, який доводиться святкувати на локдауні. У Ватикані площа Святого Петра, яка зазвичай збирає понад 100 тисяч вірян, порожня. Святкову месу Папа Римський Франциск відправив у базиліці за присутності всього 200 людей. І почалася вона на дві години раніше, щоб присутні встигли повернутися додому: бо в Італії діє комендантська година.    

ТСН. Тиждень
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
Поделиться сюжетом