5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Космічна" сума: стало відомо, скільки зароблять учасники Європейської Суперліги
"Космічна" сума: стало відомо, скільки зароблять учасники Європейської Суперліги

"Космічна" сума: стало відомо, скільки зароблять учасники Європейської Суперліги

Стали відомі фінансові умови створення нового футбольного турніру Європейської Суперліги (European Super League).

Як повідомляє офіційний сайт Суперліги, учасники отримають одноразову суму в розмірі 3,5 мільярда євро.

"Турнір буде побудований на стійкому фінансовому фундаменті, всі клуби-засновники зобов’язуються прийняти структуру витрат. В обмін на свої зобов’язання клуби-засновники отримають одноразову суму в розмірі 3,5 мільярда євро виключно для підтримки своїх планів інвестицій в інфраструктуру і компенсації наслідків пандемії COVID", - йдеться в заяві Суперліги.

  • Доходи від ТБ і спонсорів будуть на користь клубів-засновників: 32,5% банку будуть розділені порівну між 15 клубами-засновниками та ще 32,5% між усіма клубами Суперліги.
  • 20% банку буде розподілено залежно від результатів виступів клубів у Суперлізі.
  • Решту 15% розподілять на основі рейтингів популярності клубу. Найбільшу суму грошей отримає команда, матчі якої подивиться найбільша кількість глядачів.

Раніше 12 клубів-грандів офіційно оголосили про створення Суперліги: "Мілан", "Арсенал", "Атлетіко" Мадрид, "Челсі", "Барселона", "Інтер", "Ювентус", "Ліверпуль", "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", "Реал" Мадрид і "Тоттенгем".

Очікується, що перед першим розіграшем турніру ще три клуби приєднаються до Суперліги і теж отримають статус співзасновників.

ФОРМАТ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СУПЕРЛІГИ

Як повідомляється на офіційному сайті новоствореного турніру, у Суперлізі візьмуть участь 20 клубів: 12 членів-засновників, 3 неназваних клуби, які незабаром приєднаються до ліги, а також 5 команд, які щорічно будуть долати кваліфікацію відповідно до своїх досягнень у внутрішніх турнірах.

Дебютний сезон Суперліги розпочнеться в серпні 2021 року.  Всі поєдинки будуть відбуватися посеред тижня, що дозволить зберегти традиційний календар національних чемпіонатів.

Клуби будуть розділені на 2 групи по 10 команд, які гратимуть одна з одною вдома та на виїзді. Тобто на груповому етапі кожен з клубів проведе 18 зустрічей.

До чвертьфіналу потраплять по три найкращі команди з кожної групи. Ще дві путівки до 1/4 фіналу будуть розіграні між власниками четвертих і п'ятих місць, які зійдуться в двоматчевому раунді плейоф.

Далі учасників чекає традиційний формат двоматчевих протистоянь в 1/4 та 1/2 фіналу, який використовується в Лізі чемпіонів.

Фінал Європейської Суперліги відбудеться в травні на нейтральному стадіоні.

Як повідомляв ТСН Проспорт, раніше УЄФА пригрозив учасникам Суперліги жорсткими санкціями. Європейський футбольний союз пообіцяв виключити учасників Суперліги з турнірів під своєю егідою, а їхнім гравцям може бути відмовлено в можливості представляти свої національні збірні.

Автор:
Максим Приходько
Источник материала
Поделиться сюжетом