У "червоних" Сумах ресторатори з каструлями і сковорідками вимагали відновлення роботи
У "червоних" Сумах ресторатори з каструлями і сковорідками вимагали відновлення роботи

У "червоних" Сумах ресторатори з каструлями і сковорідками вимагали відновлення роботи

У Сумах на акцію протесту проти карантинних обмежень вийшли ресторатори. Попри те, що Суми і досі у "червоній" карантинній зоні – протестувальники вимагають дозволу працювати.

Про це йдеться в ТСН.12.00.

На акцію протесту сумські ресторатори вийшли на центральну площу міста – під стіни міської ради. Серед учасників – офіціанти, кухарі, власники барів, ресторанів, які калатають в каструлі та сковорідки і таким чином привертають до себе увагу.

Починаючи від 24 березня, відколи Сумщина потрапила до червоної карантинної зони – заклади зачинені і працюють лише на виніс та доставку замовлень. Учасники акції кажуть, очікували що вже відсьогодні обмеження скасують, і вони поновлять роботу. Однак, у п'ятницю виконком прийняв рішення про подовження карантинних заходів до 23 квітня. Власне, це і змусило рестораторів вийти на площу. Вони вимагають не повного відновлення роботи, а відкриття літніх майданчиків. «Ми адекватні і розуміємо, що повністю відновити роботу не можна, але хоча б літні майданчики. На свіжому повітні немає такого інфікування», - переконує одна із рестораторок.

Загалом, ситуація із захворюваністю на Сумщині лишається доволі складною. Попри те, що діти і досі на дистанційці, не працюють ТРЦ, а людей зобов'язали перебувати в масках навіть на вулиці – очікуваного результату всі ці заходи не дали. У Сумах лікарі вже говорять про брак медичного кисню в лікарнях, де майже 80% пацієнтів «ковідних» стаціонарів – тяжкі і потребують кисневої підтримки. Тож зважаючи на це, чи піде влада на поступки і пом'якшить карантинні обмеження – не відомо.

Відео Новини України: сумські ресторатори вийшли на акцію протесту проти карантину

У Сумах на акцію протесту проти карантинних обмежень вийшли ресторатори. Попри те, що Суми і досі у червоній карантинній зоні, протестувальники вимагають дозволу працювати. Подробиці – у прямому включенні.    

ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Солодовник
Источник материала
Поделиться сюжетом