"Удар в серце": футбольна спільнота та політики вибухнули гнівом на створення Європейської Суперліги
"Удар в серце": футбольна спільнота та політики вибухнули гнівом на створення Європейської Суперліги

"Удар в серце": футбольна спільнота та політики вибухнули гнівом на створення Європейської Суперліги

19 квітня футбольні клуби-гранди офіційно оголосили про створення нового турніру - Європейської Суперліги (European Super League). ТСН Проспорт зібрав реакцію людей зі світу футболу, а також відомих політиків на цю по-справжньому революційну подію.

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО СТВОРЕННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СУПЕРЛІГИ: ФОРМАТ, УЧАСНИКИ

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Суперліга - це "удар в серце футболу", а клуби, які братимуть в ній участь, повинні понести відповідальність перед фанатами та всією футбольною спільнотою.

"Суперліга завдала удару в серце футболу і привела в замішання всіх англійських уболівальників. Клуби, які вирішили брати участь в Суперлізі, повинні відповісти перед уболівальниками і футбольним співтовариством за такі радикальні кроки", - наводить слова Джонсона The Sun .

Президент Франції Еммануель Макрон підтримав рішення французьких клубів відмовитися від участі Суперлізі, наголосивши, що новий турнір порушує принципи єдності та спортивних заслуг.

"Президент вітає позицію французьких клубів відмовитися від участі в Суперлізі, яка загрожує принципам єдності та спортивних заслуг. Влада Франції підтримає всі кроки французьких федерації і ліги, УЄФА і ФІФА для захисту цілісності змагань, національних або європейських", - цитує пресслужбу президента Франції RMC Sport.

Прокоментував створення нового євротурніру і глава новоствореної Суперліги, президент мадридського "Реала" Флорентіно Перес.

"Ми допоможемо футболу на всіх рівнях і виведемо його на гідне місце в світі. Футбол - єдиний глобальний вид спорту в світі, який налічує понад чотири мільярди уболівальників, і наша відповідальність як великих клубів полягає в тому, щоб задовольнити їх бажання", - йдеться в пресрелізі Суперліги.

Легендарний тренер "Манчестер Юнайтед" Алекс Фергюсон розкритикував створення Суперліги.

"Розмови про створення та проведення Суперліги - це відхід від всіх цінностей, які проповідував футбол протягом останніх 70 років", - цитує слова Фергюсона Reuters.

Колишній захисник "Манчестер Юнайтед" та збірної Англії Гарі Невілл назвав ганебним рішення англійських клуби брати участь у Суперлізі.

"Я вболівальник "Манчестер Юнайтед" вже 40 років, але зараз мені просто огидно. Найбільше мені огидно від МЮ і "Ліверпуля", який підносить себе як народна команда, "You'll Never Walk Alone" і все таке. У МЮ - столітня історія, клуб створили місцеві роботяги. А тепер вони тікають до ліги без конкуренції, до ліги, звідки не можна вилетіти. Просто ганьба.

МЮ та інші представники "Великої шістки" поставили себе проти інших клубів АПЛ і повинні соромитися свого вчинку. Вони повинні понести суворе покарання. Штрафи, зняття очок, відніміть у них титули", - наводить слова Невілла Sky Sports.

Колишній захисник "Манчестер Юнайтед" і збірної Англії Ріо Фердинанд також розкритикував створення Суперліги.

"Багатії влаштували війну з футболом, це ганьба. Вони влаштували закритий клуб для грошових мішків. Багаті стають ще багатшими, про решту взагалі ніхто не думає", - цитує Фердинанда The Sun.

Колишній захисник англійського "Ліверпуля" Деян Ловрен переконаний, що створення Європейської Суперліги поставить футбол на межу вимирання.

"У найближчому майбутньому футбол буде на краю катастрофи. Ніхто не думає про картину в цілому, тільки про фінансовий бік питання. Я вірю, що ми ще можемо вирішити цю неприємну ситуацію", - написав Ловрен у Twitter.

Колишній захисник лондонського "Арсеналу" і "Манчестер Сіті" Бакарі Санья заявив, що піля створення Суперліги задумався, чи буде продовжувати дивитися футбол. 

"Ооооокей. Думаю, що припиню дивитися футбол. Тому що відомий мені футбол - більше не футбол", - написав Санья у Twitter.

Як раніше писав ТСН Проспорт, УЄФА пригрозив учасникам Суперліги жорсткими санкціями. Європейський футбольний союз пообіцяв виключити учасників Суперліги з турнірів під своєю егідою, а їхнім гравцям може бути відмовлено в можливості представляти свої національні збірні.

Як ви ставитеся до Суперліги?
Автор:
Максим Приходько
Источник материала
Поделиться сюжетом