Українські села підключать до швидкісного інтернету
Українські села підключать до швидкісного інтернету

Українські села підключать до швидкісного інтернету

Міністерство цифрової трансформації України проводить попердній збір заявиок на під’єднання сілдо оптичного інтернету. Як говориться у повідомленні міністерства, цьогоріч планується забезпечити інтернет-зв’язком 3 тисячі сіл. На це держава витратить 500 млн грн.

Задля того, щоб розподіл коштів відбувся максимально прозоро та ефективно, Мінцифри розробило окремий майданчик.

На сайті голови ОТГ зможуть дізнатися, як подати заявку для участі у відборі, а всі українці – про:

– цілі та можливості проекту;

– правила отримання громадами субвенції з держбюджету;

– як діяти селянам, щоб отримати доступ до фіксованого швидкісного інтернету;

– етап, на якому перебуває проект;

– перевірити інформацію Мінцифри щодо наявності або відсутності оптичних мереж у селах. І в разі виявлення розбіжностей з реальними даними – повідомити про це Мінцифри;

– відповіді на решту запитань, які можуть виникнути.

В міністерстві зазначають, що у проекті йдеться саме про оптичний інтернет. Проекту “Інтернет-субвенція” передувало дослідження Мінцифри, проведене у 2019-2020 роках. На той час результати свідчили, що в понад 15 тис. сіл, де проживає близько 3,5 млн українців, відсутнє покриття швидкісним фіксованим інтернетом.

Проект дозволить більше 1 млн українців вперше отримати доступ до оптичного інтернету. Зараз триває попередній збір заявок від голів ОТГ. Станом на зараз попередні заявки вже оформили 622 громади щодо 4066 сіл та 12 974 об’єктів соціальної інфраструктури — шкіл, дитячих садочків, бібліотек, лікарень.

Источник материала
Поделиться сюжетом