Викрадення і катування греків в Одесі: організаторка злочину заявила про вплив мафії
Викрадення і катування греків в Одесі: організаторка злочину заявила про вплив мафії

Викрадення і катування греків в Одесі: організаторка злочину заявила про вплив мафії

В Одесі Малиновський районний суд заарештував на два місяця чотирьох підозрюваних у викраденні і катуванні грека та його племінника. Організаторка злочину - жінка одного з потерпілих Вікторія Р. - заявила про причетність мафії.

Про це пише "Ґрати".

Руслана С., Володимира С., Вікторію Р. і Максима Я., підозрюваних у викраденні людей, катуванні і вимаганні, відправили у СІЗО. За версією слідства, 35-річна мешканка Миколаєва, власниця салону краси Вікторія вирішила заволодіти грошима і нерухомістю свого цивільного чоловіка - 55-річного громадянина Греції.

17 лютого 2021 року вона заманила чоловіка і його 27-річного племінника до квартири. Там на них чекали люди в балаклавах. Вони схопили греків, закували в наручники і побили. На наступний день потерпілих вивезли до Миколаєва. Там їх кілька місяців катували праскою, погрожували вогнепальною зброєю, ножом, щоб ті віддали усі гроші і переписали нерухомість.

Для цього потерпілих привезли назад до Одеси. Там під тиском іноземці перевели викрадачам зі своїх рахунків 600 тисяч євро і переоформили на Вікторію шість квартир в елітних районах Одеси. 

За словами слідчого, знайомий чоловіків з Греції запідозрив неладне, коли однин з потерпілих перестав виходити на зв'язок. Тоді він звернувся до одеської адвокатки, а та написала заяву до поліції. 13 квітня поліцейські знайшли квартиру, де незаконно тримали іноземців і звільнили. Чотирьох осіб було затримано. 

Один з підозрюваних вину заперечував і просив не відправляти його у СІЗО. За його словами, він навіть не знає інших фігурантів. 

Інший у суді розповів, що працює в спеподрозділі міністерства юстиції "Цикло" - "Тюремний спецназ", який займається запобіганням терористичних та інших злочинів у в'язницях. Йому запропонували підробити охоронцем - охороняти іноземців.

За словами адвокат Ігоря Тонкошкура, його підзахисний визнає, що "охороняв людей і не випускав їх", але до катування не причетний. Адвокат додав, що самі потерпілі вказали, що підозрюваний їх не катував. На питання "ґрат", чи намагалися греки вийти з квартири, чоловік відповів, що "їм ніхто не забороняв".

Потерпілі у залі суду заявили, що вважають замовником викрадення Вікторію. Та нічого не робила, коли їх катували. Але адвокатка жінки Олена Лопатюк вважає, що грек міг сказати не правду, щоб їй помститися. За словами адвокатки, вони більше року не жили разом, а до цього чоловік її бив, жінка зверталась до поліції.

Ґрати

Сама Вікторія заявила, що кілька місяців тому її в цю історію втягнули інші люди, причетні до злочинного угруповання. "На мене вийшли люди, мафія, і вони мене примусили дати інформацію про чоловіка і бути перекладачем", - сказала вона в суді.

Вона також додала, що жалкує, що не звернулася в поліцію, але ці люди говорили їй, що у них є зв'язки в правоохоронних органах і що грека депортують. Вікторія бачила їх тільки в масках і не знає, хто це. Але, за її словами, вони оформляли на неї квартири, щоб потім продати.

Прокурор Ярослав Бурлака просив суддів заарештувати всіх підозрюваних. Він заявив, що вони можуть впливати на свідків і потерпілих. За словами Бурлака, ще зібрані не всі докази, зокрема немає найважливіших - договору про переоформлення нерухомості і доказів зняття грошей. Суд ухвалив клопотання прокурора і відправив усіх до СІЗО.

Нагадаємо, у селищі Великий Березний Закарпатської області побили та силою утримували трьох чоловіків із Індії. Їм вдалось втекти і попросити про допомогу.

Відео Новини України: одеські поліцейські встановили, хто замовив викрадення та катування громадян Греції

Шукайте жінку. Одеські поліцейські встановили, що викрадення та катування двох громадян Греції замовила 35-річна цивільна дружина одного з бранців. Вона ж заманила чоловіків до квартири, де їх два місяці тримали в заручниках - аби забрати гроші та нерухомість. Бранців катували гарячою праскою, били електрошокером, душили та погрожували вбивством.    

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
Поделиться сюжетом