Dogecoin піднявся в топ-4 криптовалют
Dogecoin піднявся в топ-4 криптовалют

Dogecoin піднявся в топ-4 криптовалют

Dogecoin знову зростає швидше за інші великі криптовалюти в цей понеділок. Поки ринок помірно відновлюється від недільного обвалу, DOGE додав 40% і встановив новий абсолютний максимум близько $0,43. Після 340-процентного ралі минулого тижня DOGE продовжив набирати позиції і вперше пробився до четвірки найбільших цифрових активів, тимчасово змістивши XRP на сходинку вниз, свідчать дані трекера Messari. У момент публікації DOGE торгується на рівні $0,3920 з капіталізацією в $50 млрд, тоді як капіталізація XRP оцінюється в $53,4 млрд.

Видатна динаміка на ринку DOGE відбилася на очікуваннях трейдерів. Згідно порталу для розміщення ставок US Bookies, його користувачі в даний час оцінюють ймовірність підйому DOGE до кінця року до $ 1 в 17% проти 2,9% на початку місяця.

Учасники спільноти в соціальних мережах вже назвали 20 квітня «Днем Doge». Ця дата за північноамериканським стилем позначається як 4/20 і в місцевій субкультурі неофіційно відзначається як День курця марихуани. Разом з позначенням позиції №69 з Камастури вона формує відоме мем-число, на яке неодноразово посилався CEO Tesla і великий любитель жартів про Dogecoin Ілон Маск. Ще одна назва 20 квітня – День Ілона Маска. Все це разом узяте породило ідею відсвяткувати День Doge найприроднішим чином.

«Багато власників Doge очікують, що монета досягне 69 центів на 4/20, тому що ця валюта – один великий мем», – пише Gizmodo Australia. За тією ж логікою, до 9 червня Dogecoin повинен подорожчати до $ 4,20.

Чи вдасться учасникам акції здійснити задумане, невідомо. Як часто буває на фінансових ринках, з наближенням до мети набирається критична маса продавців і замість пампа актив піддається обвалу.

Аканд Сітра з компанії з управління ризиками криптовалют TRM Labs вважає те, що відбувається на ринку Dogecoin міхуром, який може лопнути в будь-який момент через зосередження значного обсягу монет в руках кількох власників.

«65% всіх Dogecoin знаходяться всього в 98 гаманцях. Найбільший з них тримає 28% всіх Dogecoin, а п’ять гаманців контролюють 40% від сукупного оборотного обсягу». «Кити» продовжать утримувати свої монети, поки не вирішать, що на ринку зібралося досить покупців, здатних відразу зробити їх мільярдерами.

Источник материала
Поделиться сюжетом