Єврокомісія обговорює заборону на рекламу червоного м'яса
Єврокомісія обговорює заборону на рекламу червоного м'яса

Єврокомісія обговорює заборону на рекламу червоного м'яса

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Європейська комісія хоче ввести заборону на рекламу червоного м'яса. Про це пише euromeatnews.com, передає УНН.

Деталі

Європейці хочуть виключити просування червоного м'яса з програми державного фінансування, аргументуючи це трьома тезами: шкода здоров'ю, екології та тваринам.

Що стосується шкоди здоров'я, то ЄК хоче застосувати до реклами червоного м'яса такі ж обмеження, як і щодо алкогольних і тютюнових виробів.

У випадку з екологічними аргументами, тваринників звинувачують у величезному споживанні води, забрудненні навколишнього середовища фекаліями тварин, викиді вуглекислого газу і метану.

Також в ЄК переконані, що біля витоків виробництва червоного м'яса лежить неналежне поводження з тваринами.

Довідка

Червоне м'ясо - всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Доповнення

Всесвітня організація охорони здоров'я попереджає, що є деякі дані, які дозволяють припустити, що споживання червоного м'яса може стати причиною розвитку колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Теги по теме
запрет
Источник материала
Поделиться сюжетом