Киянка використовувала 12-річну доньку для заняття жебрацтвом
Киянка використовувала 12-річну доньку для заняття жебрацтвом

Киянка використовувала 12-річну доньку для заняття жебрацтвом

Мати примушувала дитину жебракувати
Фото з відкритих джерел

Дівчинку поміщено до реабілітаційного центру

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Подільської окружної прокуратури Києва 32-річній жінці, яка використовувала малолітню доньку для заняття жебрацтвом, повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 150-1 КК України. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом червня-серпня 2020 року місцева мешканка з метою збагачення систематично жебракувала на території Подільського району столиці. При цьому жінка використовувала свою 12-річну доньку, яка внаслідок свого малолітства та захворювання обмежена у вільному волевиявленні.

Викрити злочин вдалося завдяки небайдужим громадянам, які стали свідками цинічної експлуатації дитини 28-річним знайомим матері. Тоді ж було вирішено перевірити причетність матері до вчинення вказаного злочину.

Наразі вирішується питання щодо обрання жінці запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Дівчинку поміщено до реабілітаційного центру з метою надання їй кваліфікованої допомоги.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Києві суд призначив 10 років позбавлення волі чоловіку, який зґвалтував неповнолітню дівчинку. Слідством встановлено, що у травні 2019 року чоловік, скориставшись наявними у неповнолітньої вадами розумового розвитку та відсутністю поруч з нею дорослих осіб, під приводом показати сюрприз привів неповнолітню дівчину до себе додому та, скориставшись при цьому безпорадним станом потерпілої, яка не могла чинити опір, зґвалтував її.

Источник материала
Поделиться сюжетом