Свято 20 квітня, День Акуліни: чого не варто робити, щоб не накликати біду
Свято 20 квітня, День Акуліни: чого не варто робити, щоб не накликати біду

Свято 20 квітня, День Акуліни: чого не варто робити, щоб не накликати біду

У вівторок, 20-го квітня, відзначається народне свято - Акулінін день.

З цією датою пов'язані багато традиції і заборони, з яких можна виділити основні.

Традиції Дня Акуліни

У наших пращурів існувало повір'я, що цей день співпадає з пробудженням русалок. У зв'язку з таким переконанням було прийнято вирушати до води, класти на берег озера і річки красиві наряди в якості подарунку русалкам. Предки вірили, що цим задобрювали річних дів.

Приєднуйтесь до нас у Twitter і читайте свіжі новини!

У матерів була особлива традиція - просити, щоб русалки дарували здоров'я і легку долю дітям. Вважалося, що у русалок дуже трепетне ставлення до малечі - тепле і людяне. Саме тому в народі вірили, що мешканці річок і озер вбережуть дітей від будь-якої біди, якщо щиро попросити.

Якщо ж хтось не захоче догодити водним дівам, то може не розраховувати на їх підтримку. Вважається, що такі люди тонуть частіше інших.

Заборони дня Килини

Наші предки дотримувалися заборони на заглядання в житло з вікон. На Акуліни такі дії тягнуть за собою хвороби і проблеми. Зокрема, для дітей.

Також було заборонено з настанням вечора знаходитися в будинку. До того ж, на Акуліни, вийшовши у двір і дивлячись на небо, можна загадати бажання, яке, як говорили наші предки, в обов'язковому порядку збудеться.

Вся стрічка новин, включаючи актуальні новини суспільства - в Viber!

В цю дату в народі не було прийнято передавати сільничку "по руках". В іншому випадку - чекали сварок без причини.

Також у День Акулінни не можна залишати парасольки для просушування в спальній. Інакше у подружжя виникне суперечність, через яку вони розійдуться спати в різні кімнати.

Нагадаємо, що раніше портал новин MY.UA повідомляв про початок Великого посту у православних християн, який триватиме до Пасхи.

Як відомо, у 2021 році православні християни відзначать Великдень 2 травня. В Україні у зв'язку зі святом ми отримаємо додаткові вихідні.

Не пропустіть наші актуальні новини на каналі Telegram, а також читайте нас на Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом