Чиновники будуть "тиснути" на акціонерів банків для повернення українцям 230 млрд грн
Чиновники будуть "тиснути" на акціонерів банків для повернення українцям 230 млрд грн

Чиновники будуть "тиснути" на акціонерів банків для повернення українцям 230 млрд грн

Робота Міжвідомчої робочої групи з питань повернення активів збанкрутілих банків має сприяти поверненню державі та українцям понад 230 млрд грн, втрачених у ліквідованих банках, йдеться в матеріалі на сайті NV.ua. 

На думку Олени Коробкової, виконавчого директора Незалежної асоціації банків України, питання повернення активів збанкрутілих банків потребує особливої уваги та скоординованих дій різних державних установ. "На нашу думку, спільна робота державних органів допоможе налагодити чіткий процес роботи повернення активів збанкрутілих банків і посилити превентивний контроль за активами банків і інших фінансових організацій, які працюють з коштами населення", - сказала Олена Коробкова в коментарі для ЗМІ. 

За інформацією журналістів, робота міжвідомчої групи буде сконцентрована на трьох основних напрямках: робота в українських судах, пошук активів в іноземних юрисдикціях та розробка законодавчої бази для можливості досудового (добровільного) відшкодування збитків, завданих збанкрутілим банкам. Мета таких комплексних дій: здійснення "легітимного тиску" на причетних до виведення коштів та банкрутства банку осіб, аби змусити розрахуватися за боргами.

Результатом роботи групи має стати відшкодування збитків, завданих українцям та державі останньою банківською кризою, коли упродовж 2014-2017 років збанкрутувало понад 90 фінустанов, вкладникам яким було виплачено гарантованого відшкодування  майже 94 млрд грн. 

Нагадаємо, першого квітня під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулося перше засідання Міжвідомчої групи з питань повернення активів збанкрутілих банків. 

"Наша мета — розробити стратегію, яка відображатиме наше спільне бачення розв’язання цього питання. Дуже важливо дати старт цій роботі, оскільки цього від нас очікує суспільство", — цитує слова Прем'єр-міністра пресслужба Кабміну.

До складу групи також увійшли голова Національного банку, Міністр юстиції, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, заступник Міністра внутрішніх справ, та за згодою — очільники НАБУ та Фонду гарантування вкладів, генеральний прокурор та заступник Керівника Офісу Президента України.

Источник материала
Поделиться сюжетом