5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Прессекретаря Навального Кіру Ярмиш арештували на 10 діб
Прессекретаря Навального Кіру Ярмиш арештували на 10 діб

Прессекретаря Навального Кіру Ярмиш арештували на 10 діб

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Прессекретаря Олексія Навального Кіру Ярмиш заарештували на десять діб за організацію мітингу за допомогою соцмереж. Про це йдеться на Twitter-акаунті Ярмиш, пише УНН.

Цитата

“10 діб арешту. Кіру відвозять до спецприймальника. Арешт за заклик до мітингу в Інтернеті людині, у якої немає інтернету”, — йдеться у твіті Ярмиш.

У середу, 21 квітня, прихильники опозиційного політика Олексія Навального вийшли на вулиці міст Російської Федерації в його підтримку, поліцією затримано кілька сотень протестувальників. 

МВС Росії оцінило чисельність акції протесту в Москві в 6 тис. осіб. Однак, як повідомляє ВВС, учасників акції в столиці значно більше.

10 суток ареста.

Киру увозят в спецприемник. Арест за призыв к митингу в интернете человеку, у которого нет интернета.

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) April 21, 2021

Нагадаємо

Політика Олексія Навального, який голодував у виправній колонії № 2 міста Покрова Володимирській області, перевели з виправної установи в стаціонар обласної лікарні для засуджених. Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас зазначив, що стан здоров’я Олексія Навального все ще викликає занепокоєння, і РФ має негайно звільнити опозиціонера.

Додамо

Прихильники Навального заявляють, що здоров’я 44-річного в’язня Кремля, який з кінця лютого перебуває у колонії, стрімко погіршується, його прессекретар заявляє, що він “вмирає”, а лікарі кажуть, що медичні аналізи показують, що у нього зростає ризик ниркової недостатності і проблем з серцем. У суботу лікарі написали лист в ФСВП Росії з проханням про зустріч з ним.

У п’ятницю Навальний повідомив в своєму офіційному акаунті в Instagram, що йому погрожують насильницьким годуванням, оскільки він продовжує голодування.

Реаніматолог Олексій Ерліх, терапевт Ярослав Ашихмін, нейрохірург Всеволод Шурхай приїхали 18 квітня до колонії в надії оглянути Олексія Навального, проте всередину їх так і не пустили.

Це відбувається на тлі того, як і у ЄС лунають заяви про занепокоєння станом здоров’я Навального. Так, голова зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що ЄС глибоко занепокоєний повідомленнями про те, що стан здоров’я Олексія Навального в колонії продовжує погіршуватися.

Теги по теме
Россия Алексей Навальный
Источник материала
Поделиться сюжетом