“Рік, який змінив Землю”: ВВС відзняли документальний фільм про позитив від епідемії коронавірусу
“Рік, який змінив Землю”: ВВС відзняли документальний фільм про позитив від епідемії коронавірусу

“Рік, який змінив Землю”: ВВС відзняли документальний фільм про позитив від епідемії коронавірусу

Рік пандемії став безпрецедентним за всю історію. Говорячи про його наслідки ми часто згадуємо негатив. А от чи є щось хороше, що прийшло разом з епохою коронавірусу? На це запитання дає відповідь новий фільм виробництва ВВС з головним героєм за кадром всесвітньо відомим натуралістом і захисником природи Сером Девідом Аттенборо.

Про це йдеться в "Сніданку з 1+1".

Документальний фільм “Рік, який змінив Землю” - це історія про те, щопандемія не тільки змінила нас і змусила сповільнитись. Пандемія дала можливість природі перепочити від людей і відновити свої сили.

Березень 2020. Новий вірус поширюється світом і змушує країни одну за одною закритися, а людей залишитися вдома. Світ став на паузу. Та природа - зітхнула з полегшенням. Новий документальний фільм натураліста Девіда Аттенборо саме про це.

Команді документалки "Рік, який змінив землю" вдалося зафільмувати неймовірні зміни нашої планети, які відбулися в природі, коли ми припинили на неї тиснути.

Заводи зупинилися, зменшився шалений рух і вже за декілька тижнів пандемії жителі Індії, дехто - вперше в житті,  побачили Гімалаї, які багато років ховав смог.

Скасували круїзи на Алясці  - вчені зафіксували активні перемовини горбатих китів. Спілкування, яке дозволяє дорослим особинам відпливати на полювання далеко від своїх дітлахів і заразом не втрачати зв'язок із малечею. Розмова, яку раніше перебивав шум від туристичних суден. Це вперше в епоху глобалізації.

Пінгвіни вільно прогулюються вулицями в Південній Африці. Їхня популяція зросла. Як і морських черепах, які тепер мають постійний доступ до безлюдних пляжів у Флориді. Місця їхнього гніздування.

Тваринам краще без людей і це очевидно. Та головне, що цей рік показав те, що ми можемо домовитися з природою. Знайти шляхи, як гармонійно співіснувати з нею, а не тільки використовувати та знищувати, наголошують і українські екологи. «В цьому році стало більше акцій для природи, посадки дерев, попри пандемію в масках багато людей роблять щось корисне поряд зі своїми оселями», - каже еколог Олексій Василюк

Відео Чому варто дивитися документалку Девіда Аттенборо “Рік, який змінив Землю”

Рік пандемії став безпрецедентним за всю історію. Говорячи про його наслідки, ми часто згадуємо негатив. А от чи є щось хороше, що прийшло разом з епохою коронавірусу? На це запитання дає відповідь новий фільм виробництва BBC з головним героєм за кадром всесвітньо відомим натуралістом і захисником природи Сером Девідом Аттенборо. Детальніше про документальний фільм “Рік, який змінив Землю” - дивіться в сюжеті.   

Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

«Градус любові до природи він точно мав стати більшим, ми точно почали за нею сумувати», - йдеться у стрічці.

Бо на деякий час втратили її. Для України це надзвичайно важливо. Адже це єдина країна в Європі, половина якої займають степи. Однак вони вже в руках людей. «Друга в світі країна за розораністю - 56 відсотків, більше лише Бангладеш», - каже еколог.  

Саме степова зона має неабиякий вплив на глобальні зміни клімату. Тому, зберегти нашу природу - значить зберегти себе.

Автор:
Надія Роман
Источник материала
Поделиться сюжетом