«UA: Перший» та СТБ транслюватимуть «Євробачення-2021»
«UA: Перший» та СТБ транслюватимуть «Євробачення-2021»

«UA: Перший» та СТБ транслюватимуть «Євробачення-2021»

18, 20 і 22 травня о 22:00 суспільний телеканал «UA: Перший» та комерційний телеканал СТБ транслюватимуть наживо два півфінали і фінал міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2021».

Про це повідомили пресслужби НСТУ та СТБ.

Підготовкою гурту Go_A до конкурсу займалися обоє телеканалів.

СТБ взяв на себе всі витрати, пов'язані з виробництвом номера для Євробачення «під ключ» і зйомку резервного відео, а Суспільний мовник, крім фінансування участі України в конкурсі, — переліт і проживання Go_A і делегації в Роттердамі. 

Членкиня правління Суспільного мовлення Інна Гребенюк зазначила, що участь України в «Євробаченні» вимагає значних фінансових та організаційних витрат для Суспільного мовника.

«З огляду на краще фінансування НСТУ, ніж у попередні роки, Суспільний мовник також покриє витрати гурту та членів делегації на поїздку і проживання в Роттердамі, де конкурс відбудеться цього року», — сказала вона.

За словами керівниці національного відбору на «Євробачення» Наталі Франчук (СТБ), резервне відео — це нова і велика стаття витрат, потреба в якій виникла цього року через пандемію.

«Це дуже велика відповідальність, і нам було важливо, щоб резервне відео було таким же крутим і яскравим, як і той номер, який наша країна готується показати на великій сцені Євробачення. Ідея і постановка номера — Костянтин Томільченко та Олександр Братковський. Костюми створив Дмитро Курята», — розповіла вона.

За зйомкою резервного відео в прямому ефірі спостерігали представники конкурсу. Такі відео надіслали у Роттердам усі без винятку країни-учасниці. Це повністю готовий номер представника країни, знятий за всіма вимогами Європейської мовної спілки: з живим вокалом, у костюмах, декораціях, в унікальній локації, з фінальними графікою і світлом. 

Нагадаємо, у другій половині травня представники 39 країн змагатимуться за перемогу в 65-му пісенному конкурсі «Євробачення», який у 2021 році приймає Роттердам. Україну представлятиме переможець національного відбору-2020 гурт Go_A з піснею «Shum». Уперше на «Євробаченні» Україна буде звучати повністю українською мовою. 

Як писав «Детектор суспільного мовлення», згідно з договором «UA: Перший» та СТБ мали проводити разом нацвідбір на «Євробачення» до 2021 року включно. Цього року нацвідбору не було, представниками від України на конкурсі залишився гурт, який переміг у відборі у 2020 році. Тоді «Євробачення» скасували через пандемію. Цьог разу конкурс відбудеться, але з певними обмеженнями. 

Фото: фейсбук-сторінка гурту Go_A

Теги по теме
Нидерланды
Источник материала
Поделиться сюжетом