Вибухи на складах боєприпасів: ГРУвці "засвітилися" в готелі в чеському місті — ЗМІ
Вибухи на складах боєприпасів: ГРУвці "засвітилися" в готелі в чеському місті — ЗМІ

Вибухи на складах боєприпасів: ГРУвці "засвітилися" в готелі в чеському місті — ЗМІ

Оголошені Чехією в розшук росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов, яких підозрюють в причетності до вибухів на складах боєприпасів в 2014 році в селі Врбетіце, були зареєстровані в готелі "Коррадо" в місті Острава.

Про це інформує Чеське телебачення.

За інформацією ЗМІ, Петров і Боширов зупинялися в цьому готелі 13-16 жовтня 2014 року. За словами його власника, вони поводилися непомітно. Поліції вдалося встановити, що відразу ж після реєстрації в готелі ці двоє вирушили в розташований при ній тир.

Петров і Боширов прибутку до Острави з Праги. Потім вони попрямували на склади боєприпасів у Врбетіце, куди отримали доступ за перепустками, оформленим на бізнесменів збройової галузі. При цьому у них були паспорти громадян Молдови та Таджикистану, видані відповідно Миколі Попі та Руслану Табарову.

Нагадаємо, що ГРУвці є тими ж особами, що причетні до інциденту з отруєннями "новачку" в британському Солсбері в 2018 році.

Читайте також:

  • У Чехії заявили про намір розсекретити звіт про ймовірну причетність спецслужб РФ до вибуху в Врбетіце
  • У російсько-чеському дипломатичному скандалі журналісти виявили український слід
  • Москва оголосила 20 чеських дипломатів персонами нон грата у відповідь на випровадження росіян
  • "Занадто добре знаємо зловмисні методи РФ" — в МЗС України підтримали рішення Чехії про випровадження 18 російських дипломатів

Відео Новини світу: вибухи на складах зброї у Чехії готували мінімум 6 співробітників ГРУ Росії

Вибухи на складах зброї у Чехії готували мінімум 6 співробітників ГРУ Росії. Про таке довідалися розслідувачі Беллінгкет спільно із чеським виданням "Респект". Усі росіяни, за їхніми даними, належать до підрозділу, який здійснює акти насильства поза межами Росії. До Чехії Грувці прибули з різних європейських країн й серед них є третій нападник на Сергія Скрипаля у Солсбері, його ім'я Денис Сергеєв. Тим часом, взаємно вислані чеські та російські дипломати - вже повернулися додому.     

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Автор:
Олена Кузьмич
Источник материала
Поделиться сюжетом