Хто отримає п’яту «Дзигу»
Хто отримає п’яту «Дзигу»

Хто отримає п’яту «Дзигу»

Хто отримає п’яту «Дзигу»


Оголошено список номінантів на V Національну кінопремію "Золота Дзиґа"
Члени Української кіноакадемії визначили номінантів на П’яту Національну кінопремію “Золота Дзиґа”. 23 квітня розпочинається новий етап голосування – за переможців цьогорічної Кінопремії, яких буде названо на урочистій церемонії нагородження.
На участь у П’ятій Кінопремії "Золота Дзиґа" було подано 86 повнометражних та короткометражних стрічок. З них до довгого списку увійшла 81 кіноробота: 21 повнометражна ігрова, 21 короткометражна ігрова, 22 документальні, 1 повнометражна анімаційна, 6 короткометражних анімаційних та 10 серіалів.
Цього року Кінопремію “Золота Дзиґа” вручатимуть у 23 номінаціях. Серед них одна нова – “Найкращий ігровий серіал”.
В шести номінаціях – “Найкращий монтаж”, “Найкращий грим”, “Найкращий дизайн костюмів”, “Найкращий звук”, ”Найкращі візуальні ефекти” та “Найкращий ігровий серіал” переможців визначатимуть члени Наглядової ради та Правління. Також вони визначатимуть переможця у номінації “Відкриття року”. А лауреата “Премії глядацьких симпатій” обиратимуть глядачі шляхом онлайн-голосування.
Цьогорічні лідери за кількістю номінацій – “Погані дороги” (15), “Атлантида” (11), “Толока” (9), “Земля блакитна, ніби апельсин” (4) і “Черкаси” (4).
Достовірність оприлюднених результатів голосування підтверджує аудиторсько-консалтингова компанія Kreston GCG, що є офіційним аудитором П’ятої Національної кінопремії.
Зі списком номінантів на п’яту національну кінопремію можна ознайомитися на сайті Української Кіноакадемії.
Номінантів на “Премію глядацьких симпатій” буде оголошено згодом одночасно зі стартом онлайн-голосування.
Нагадаємо, що цьогоріч почесну нагороду за внесок у розвиток українського кінематографа отримає Роман Балаян. Також пізніше буде оголошено лауреата премії “Відкриття року”.

Алексей Першко 22 квітня 2021
Читайте Кіно-Театр в Google News
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны