У Чернігівській області усі великодні служби проводитимуть на вулиці
У Чернігівській області усі великодні служби проводитимуть на вулиці

У Чернігівській області усі великодні служби проводитимуть на вулиці

Щоб зменшити ризик зараження коронавірусом у Чернігівській області усі масові заходи під час святкування Вербної неділі, Великоднята поминальних днів відбуватимуться на вулиці. Такої домовленості досягнули сьогодні, 22 квітня, керівництво області, поліція та представники церков УПЦ, ПЦУ та УГКЦ.

"Наразі між поліцією, владою та релігійними установами досягнуто домовленостей, що служби проводитимуться на вулиці. На майданчиках біля культових споруд буде зроблена розмітка для дотримання дистанції між людьми, а на місцевому телебаченні можна буде подивитися пряму трансляцію заходів. Окрім того, буде збільшено кількість богослужінь і освячень та залучатимуться волонтери, які слідкуватимуть за дотриманням карантинних обмежень", - розповіли у поліції Чернігівщини.

Проведення служб заплановано у 480 культових спорудах області. Наразі Чернігівщина входить до "червоної" зони, тому поліція закликає релігійну громаду дотримуватися карантинних обмежень.

"Під час проведення масових заходів з метою уникнення скупчення людей до охорони громадського порядку будуть задіяні співробітники превенції, спецпризначенці, вибухотехніки, кінологи, чергуватимуть посилені слідчо-оперативні групи тощо. Поліція проводить роз’яснювальну роботу щодо недопущення масового скупчення людей під час проведення релігійних обрядів і з громадянами, і з духовенством", — сказав начальник ГУНП в Чернігівській області Володимир Нідзельський.

Читайте також: 

  • Як святкуватимуть Великдень у Львові і як освячуватимуть кошики
  • Більше богослужінь та дистанція: як в Мукачеві святкуватимуть Великдень
  • Через коронавірус у Києві та Запоріжжі попросили церкви перенести великодні богослужіння в онлайн
  • Степанов заявив про "особливий режим" карантину на Великдень
Автор:
Оксана Руда
Источник материала
Поделиться сюжетом