У ПФУ оприлюднили важливу заяву для пенсіонерів
У ПФУ оприлюднили важливу заяву для пенсіонерів

У ПФУ оприлюднили важливу заяву для пенсіонерів

У Пенсійному фонді України оприлюднили заяву щодо фінансування пенсій квітня.

Як повідомили у відомстві, фінансування пенсій квітня триває. Загальна сума забезпечення виплат цього місяця склала 37,8 мільярда гривень – фінансування продовжується. 21 квітня на пенсійні виплати було спрямовано 1,9 мільярда гривень.

Українських пенсіонерів заспокоїли: кожен отримає свої виплати вчасно – у встановлену індивідуальну дату.

Зміни в доставці пенсій

Нагадаємо, що з 1 вересня 2021 року «Укрпошта» більше не доставлятиме пенсії українцям. Буде оголошено конкурс, за результатами якого виберуть іншу організацію, яка займатиметься доставкою пенсій.

Доставляти виплати додому будуть пенсіонерам з інвалідністю І групи, які потребують постійного догляду, а також особи, яким виповнилося 80 років. Решта пенсіонерів, які отримують сьогодні виплати у відділеннях «Укрпошти» або ж з доставкою додому, будуть змушені вибрати банк (до 1 вересня), який буде посередником в отриманні пенсій. На банківський рахунок будуть перераховуватися виплати.

Стрічка новин України та світу, соціальні новини в нашому Viber

Визначитися з установою (банком), через які пенсіонер бажає отримувати виплати, треба завчасно. Як говорить начальниця Черкаського відділу обслуговування громадян Головного управління ПФУ в Черкаській області Наталія Сергієнко, вже зараз треба подумати, який банк обрати надалі.

Далі треба буде звернутися до обраного банку, відкрити там рахунок, після чого повідомити про це відповідний відділ обслуговування громадян Пенсійного фонду й надати документи для переведення ваших виплат на цей банк.

Всі новини України та світу, новини соціальної політик в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що міністерка Лазебна назвала кількість українців, які щомісячно отримують менше 2 тисяч пенсії.  

Також портал MY.UA писав деталі щодо зміни порядку виплат пенсій.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом