19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні ветеранів АТО запросять освоїти професію кіберзахисників
В Україні ветеранів АТО запросять освоїти професію кіберзахисників

В Україні ветеранів АТО запросять освоїти професію кіберзахисників

Мінветеранів в рамках реінтеграції в громадянське суспільство Захисників України, які воювали в зоні АТО на Донбасі, створило програму професійного розвитку ветеранів АТО/ООС "Кіберзахисники". Презентацію програми провів заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Володимир Левчук.

Про це в середу, 21 квітня, повідомив Урядовий портал. Зазначається, що дана програма була розроблена за допомогою Мінветеранів України та Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України. Програма також отримала підтримку управління з координації надання допомоги США країнам Європи та Євразії Державного департаменту США. У розробці також брали участь ряд українських університетів.

Згідно з програмою, воїнам хочуть запропонувати навчання у сфері кібербезпеки у Мінветеранів зазначили, що захист України, таким чином, залишиться для ветеранів одним із пріоритетів їхнього життя.

"Запуск програми професійного навчання у сфері кібербезпеки - це нові та, головне, сучасні можливості для наших захисників. Повертаючись до мирного життя, ветерани будуть продовжувати велику справу захисту України вже в кіберпросторі в умовах високотехнологічної інформаційної війни", - підкреслив Володимир Левчук.

Так, програма з навчання кіберзахисту країни здійснюватиметься безплатно для подальшого працевлаштування в державному та приватному секторах. На Урядовому порталі зазначили, що для участі в програмі ветеранам необхідно до 15 травня 2021 року заповнити спеціальну форму.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны