Олексій Навальний заявив, що припиняє голодування
Олексій Навальний заявив, що припиняє голодування

Олексій Навальний заявив, що припиняє голодування

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Російський опозиційний політик Олексій Навальний заявив про те, що виходить з голодування, яке він оголосив 31 березня у Володимирській колонії через недопуск до нього незалежних лікарів. Про це повідомляється в його Instagram, інформує УНН.

Цитата

"Як говорила Аліса з "Країни чудес": тут треба бігти, щоб залишитися на місці. А щоб кудись дістатися, треба бігти в два рази швидше.

Я біг, намагався, падав, оголошував голодування, але все одно без вашої допомоги тільки розбив собі лоба.

Завдяки величезній підтримці хороших людей по всій країні і по всьому світу, прогресу ми досягли величезного", - пише Олексій Навальний.

Деталі

За словами Навального, ще два місяці тому на його прохання про медичну допомогу керівництво колонії лише "посміхалося", проте завдяки суспільному резонансу, до нього все ж допустили незалежних лікарів.

"Спасибі вам - зараз мене двічі обстежував консиліум цивільних лікарів. Останній раз прямо перед мітингом. Мені роблять дослідження і аналізи і віддають результати і висновки.

Лікарі, яким я повністю довіряю, вчора випустили заяву про те, що ми з вами добилися досить, щоб я зняв голодування. Ну і - скажу відверто - їх слова про те, що аналізи показують: "через мінімальний час лікувати не буде кого"... ммм... здаються мені такими, що заслуговують на увагу", - зазначив Навальний.

Доповнення

Навальний оголосив голодування в Покровській колонії 31 березня і тримав її 24 дні, вимагаючи допустити до нього цивільних лікарів. У цьому його підтримали керівництво США і ЄС, багато громадських організацій, правозахисники, політики, діячі культури.

Пізніше йогоперевезли в тюремну лікарню у Володимирській колонії. 20 квітня політика обстежили медики з цивільної лікарні у Володимирі.

21 квітня по всій Росії пройшли масові акції на його підтримку, на які вийшли сотні тисяч людей.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Алексей Навальный (@navalny)

Теги по теме
Алексей Навальный
Источник материала
Поделиться сюжетом