Експерт розкритикував біткоін, назвавши його «фінансовою пірамідою»
Експерт розкритикував біткоін, назвавши його «фінансовою пірамідою»

Експерт розкритикував біткоін, назвавши його «фінансовою пірамідою»

Американський економіст Нассім Талеб, автор теорії «чорних лебедів», приєднався до критиків біткоіну і назвав криптовалюту «пірамідою».

У програмі Squawk Box на каналі CNBC Талеб підкреслив, що не варто розглядати першу криптовалюту як хеджуючий актив.

«Немає ніяких факторів, щоб хеджувати ризики інфляції за допомогою біткоіну. Хочете хеджувати – купіть шматок землі і вирощуйте на ній хоч оливки. Навіть якщо валюта впаде, у вас залишиться оливкова олія. З біткоіном це не працює», – заявив Талеб.

"It has characteristics of an open Ponzi scheme. Everyone knows it's a Ponzi," says @nntaleb on #bitcoin. "Basically there is no connection between inflation and #bitcoin ... It's well-made but there is absolutely no reason it should be linked to anything economic." pic.twitter.com/174OJ49BLD

— Squawk Box (@SquawkCNBC) April 23, 2021

Але і на цьому він не зупинився, назвавши біткоін пірамідою. За його словами, самі інвестори створюють попит на першу криптовалюту і залучають нових «жертв» піраміди. Чим більше інтересу до біткоіну, тим вищий його курс і тим більше заробляють ранні покупці.

«Сьогодні у вас біткоін, завтра ще щось, вони приходять і йдуть. Але ніколи не виконують взяті на себе зобов’язання», – вважає Талеб.

Источник материала
Поделиться сюжетом