Федина звинуватила "слуг народу" в бажанні скасувати мовний закон: "Нечисть!"
Федина звинуватила "слуг народу" в бажанні скасувати мовний закон: "Нечисть!"

Федина звинуватила "слуг народу" в бажанні скасувати мовний закон: "Нечисть!"

У середу, 28-го квітня, відбудеться засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики України.

В ході нього, зокрема, будуть розглянуті проєкти закону про функціонування української мови як державної, про що в Twitter написала народна депутат Софія Федина.

Реакція Федини на винесення "слугами народу" законопроєктів про українську мову на розгляд

Народний депутат від "Європейської солідарності" Софія Романівна Федина пов'язала рішення "слуг народу" винести на розгляд Комітету гуманітарної та інформполітики України два проєкти закону, які передбачають функціонування української мови як державної, зі Страсним тижнем.

Стрічка новин України та світу - у нашому Telegram!

Так, за словами народної обраниці, в цей час нечиста сила особливо "біситься".

Про які "мовні" законопроєкти йдеться

Відповідно до інформації, розміщеної на сайті зазначеного відомства, в середу будуть розглянуті наступні "мовні" документи:

  • проєкт закону, що передбачає внесення змін до статті 57 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (від 04.02.2021);
  • законопроєкт про зміни Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", тобто перегляд набрання чинності його 57 статті (від 09.02.2021).

Актуальні новини політики Ви знайдете на нашому каналі Viber!

Повідомляється, що вказане засідання гуманітарно-інформаційного відомства, на якому порушать питання функціонування української мови, відбудеться в середу, 28-го квітня, о 15:00. Нарада пройде в режимі відеоконференції.

Також раніше портал новин MY.UA повідомляв про те, що Софія Романівна Федина розповіла про своє бачення діалогу з Російською Федерацією.

Крім того, ми розповідали, як Федина прокоментувала інцидент з "присвоєнням" російським відомством Росспівробітництво українського поета Тараса Шевченка.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас на Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом